20 Юни, 2019 09:11 12 696 23

Бизнесмен купи голям недостроен комплекс

  • пловдив-
  • строеж-
  • малек насер-
  • инвестиции

Вместо за 14.5 млн. лв. го придобива за 3.6 млн. лв.

Малек Насер, който е бизнесмен от сирийски произход, е новият собственик на един от големите недовършени комплекси в Пловдив. Имотът се намира бул. „Пещерско шосе” и вече 10 години няма кой да го дострой.

Първоначален инвеститор на комплекс е „Вивиан зона“ ЕООД на Васил Апостолов. През 2009 г. той променя името на фирмата на „Кристи Билд“. Заради необслужения кредит по строителството се налага запор на компанията, а банката заемодател взима собствеността на сградата. Последните строителни дейности по нея са през 2011 г., а оттогава работят няколко търговски комплекса на партерното ниво.

Първият търг пропада, поради високата стартова цена от 14.5 млн. лв. – колкото е и банковият кредит на сградата. Следват още няколко търга, като при всеки началната цена е по-ниска, както е по закон. Така Насер придобива имота срещу 3.6 млн. лв.

На няколко пъти търговете за сградата пропадаха, тъй като началната цена на комплекса започваше от 14,5 млн. лева, на колкото възлизаше и банковия кредит за сградата.

„Комплексът ще бъде на 16 етажа, като ще има офис помещения, но по-голямата част ще са жилища и апартаменти. Водим вече и преговори за възстановяване на хипермаркета на партерния етаж”, казва д-р Малек Насер, цитиран от TrafficNews.bg. Първоначалният проект на сградата е за разгъната площ от над 38 500 кв.м. Преди строителството да спре, инвеститорът е успял да изградил и подземния паркинг на 3 нива, който е за близо 250 автомобила, а има и наземен за 50 места. Първите 3 етажа също са завършени, като на груб строеж са още 3 нива в различните секции на сградата.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хах

    42 0 Отговор
    "Дострой" е поредният римски пълководец за колекцията. Мерси!
  • 2 Циганският град Пловдив

    50 14 Отговор
    Европейска столица на циганизацията

    Коментиран от #3

  • 3 БХК

    15 27 Отговор

    До коментар #2 от "Циганският град Пловдив":

    хейти хейти, сигурно твоето село има много яки неща като маркировка на главанта улица. И още 2 хейтъра с които си дърпате пишоците нали?

    Коментиран от #5, #6

  • 4 башмайстора

    27 2 Отговор
    Дадоха си кредити на техните хора, взеха милионите - раздадоха под масата. Накрая някакви измислени проекти за по 2-3мил. им искат по 15 колкото са разделили, един вид - един път ги взехме парите ама дай да пробваме пак да ги вземем с фалшивите оценки пък може и някой да се навие.

    Коментиран от #8, #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пловдив

    15 5 Отговор
    Цигане най-голямото гето на балканите Столипиново мангалииииии
  • 8 гост

    27 5 Отговор

    До коментар #4 от "башмайстора":

    В това нещо на снимката дотук само бетона и арматурата са над 3,5 милиона , разбирачо наакан !!!! Без да смятане труда и мястото !!! То ако беше толкова лесно и евтино сириеца щаше да си го построи сам , а не да чака до трети търг да му падне цената , та да му се вържат сметките !!! И още поне три пъти по-толкова трябва да извади от джоба си да го довърши , щото на зелено от тая сграда никой няма да купи !!! Ти като си "голям строител " , що не почваш ??? Направи едно такова за един милион като си отворен , веднага ще ти го купят за три !!!!
  • 9 гост

    12 6 Отговор

    До коментар #4 от "башмайстора":

    Милион и половина струва скапан апартамент 200 кв в центъра на София и то на 40-50 години поне !!!!! Как ти се вижда това срещу два скапани апартамента ???
  • 10 Здрасти

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дидо икебаната":

    Ти поздрави ли другите геьове в "прага"???

    Коментиран от #11

  • 11 Дидо икебаната

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Здрасти":

    Имаш поздрави от всички манафи ,казаха ,че си супер тесен
  • 12 Гост

    15 0 Отговор
    Оставете глупостите настрана! Сириецът добре си е направил сметката! Точно преди да изтекат 10 години! На мен друго ми е интересно: Банковият кредит е 14,5 млн. Банкота го е продала за 3,6 млн. Остават 10,9 млн., от които известна част е погасена. Да премем 50%, т.е. остават непогасени близо 5,5 млн. лв., загуба за банката. Е, кой е отпуснал въпросният кредит и как ще си покрие банката загубите?!

    Коментиран от #13

  • 13 МАНЬО

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Не се притеснявай за банката тя си е направила сметката много добре! Отписва лошия кредит това се покрива от печалбата на банката като с това намалява брутната печалба т.е. намалява и данъка към хазната!

    Коментиран от #14

  • 14 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "МАНЬО":

    Да , но тоя дето е взел кредита остава да дължи разликата докато е жив !!! Нищо , че е фирмен , собственика на фирмата е отговорен !!! И ако не гласуват скоро закона за фалит на физическо лице , така ще е и занапред !!

    Коментиран от #15, #20

  • 15 МАНЬО

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    И какво като дължи? Няма право да регистрира фирма-той регистрира на роднини майка баща тъст тъща деца и т.н. и продължава да работи! Колко пъти може да фалира ако забърка всички изброени в тази схема която е абсолютно законна към момента и която се използва от доста хора!
  • 16 Компира

    2 0 Отговор
    Каквото и да ми говорят знам, че става въпрос за пари. Някои е занесъл куфарчета с пари там, където трябва, на правилния човек, и готово. Абе кво се правим, че не знаем как действа мутренската схема.
  • 17 Фейк

    4 0 Отговор
    Това е новата мода Сирийски поставени лица държат куфарчетата с незаконните пари и изкупуват бизнеси и обекти наред защото сирия няма икономика и парите немогат да се проследят. Сирия е новата Швейцария за пране...
  • 18 ИВАН

    5 0 Отговор
    След като в България достойните българи се потъпкват, а мутрите безродници се толерират - ще станем арабско цигански халифат, но къде са цар Симеон, цар Калоян ... Ботев, Левски ... та да ни се порадват
  • 19 1646

    5 0 Отговор
    партер етаж функциониращ магазин и казино
    1 и 2 етаж фасада
    3 етаж кофраж - араматура

    ....това и в индия го няма!!!????....как е актувано...на какъв ток е партера
  • 20 Цецо Цв

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Точно тоя в момента е в LA. Не го мисли!
  • 21 циганин

    2 0 Отговор
    "дострой" ...... не мисля, че някой, който не знае български има право да пише каквито и да е статиЙ.
  • 22 хайко

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Имотът се намира бул. „Пещерско шосе” и вече 10 години няма кой да го достроЙ". Пишман редакторките и тук не си поплюват, лол!
  • 23 Иман Иван

    0 0 Отговор
    Във България май само някакви мюсюлмани с неясен произход здраво се натискат да купуват.Това е така защото само тук имат тази свобода да не доказват произхода на парите със който купуват,и като бутнат някой лев на Батко и братко стават със дипломатически имунитет!После от комплекс става джамия:)