25 Юни, 2019 09:11 4 979 8

Централен военен имот се превърна в хотел

  • софия-
  • военен имот-
  • наем-
  • хотел

Посреща гости от края на януари 2019 г.

Един от атрактивните военни имоти в центъра на София се превърна в хотел. Дълги години бившият гарнизонен стол на ул. „6-ти септември” в столицата пустееше. В края на октомври 2010 г. търгът за ползване на имота беше спечелен от единствената явила се фирма на него – „Шугър Импекс Трейдинг” ЕООД, собственост на вече покойния бизнесмен Петър Христов. Въпреки това помещението остава необитаемо допреди няколко месеца.

През октомври 2018 г. градинката пред „Кристал” беше заградена. Там именно се намира и въпросният имот. Трудно можеше да се види какви ремонтни дейности текат не само в зелената площ, но и на околните сгради, поради високите метални заграждения. След като през февруари последните бяха премахнати на мястото на бившия гарнизонен стол се появи 4-звезден луксозен хотел. По данни на booking.com той отваря врати на 24 януари 2019 г.

Справка в архивите на обявите за търгове на сайта на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело” показва, че с явно наддаване се е провел търг на 7 юни 2018 г. Под наем са отдадени три етажа от сградата с обща разгъната застроена площ 1044 кв.м. – сутеренен, партерен и етаж от сградата. Срокът на договора е 10 години.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хотелче да има

    12 3 Отговор
    за проститутките, че тези на Лъвов преливат.
  • 2 Гост

    13 0 Отговор
    любопитен съм на каква цена е отдаден имота? вярно за реконструкция трябват доста пари, но все пак ей така от кумува срама да кажете?

    Коментиран от #6

  • 3 Тролл2

    8 3 Отговор
    Надяват се да има пари, но софия става все по-зле. Нема хора, има не грамотни! Къде видехте ийономика?

    Коментиран от #7

  • 4 Реститутка

    4 1 Отговор
    Ако разгледаде снимките на въпросния пишман хотел в booking.com ще останете потресени. Такъв кич, грандомания, стириопор, разноцветност и най- вече липса на връзка между екстериор на сградата и интериор на помещенията, няма дори в провинциални чалга дискотека... Прилича на долнопробен бардак.
  • 5 елф

    7 1 Отговор
    това вече е имот на цвъки апартаментов, нали той е бил гуруто на убития христов
  • 6 www

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    наемът е 11146 лв/мес без ДДС и инвестиция от 775 000 лв без ДДС - информацията е на сайта на наемодателя.
  • 7 Баце

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тролл2":

    кат ти гледам правописа - много си прав!
  • 8 Бай

    2 1 Отговор
    На бас че са го взели за жълти стотинки