Last news in Fakti

27 Юни, 2019 09:37 3 264 0

Чужденците се връщат на лондонския пазар

  • лондон-
  • великобритания-
  • жилища-
  • цени-
  • търсене-
  • чужденци
Чужденците се връщат на лондонския пазар - 1
Снимка: Shutterstock

Чуждестранните инвеститори се връщат на пазара на недвижими имоти в един от световните мегаполиси - Лондон. След затихването на процеса около излизането на Великобритания от Европейския съюз предстоят „горещи” месеци за пазара на недвижими имоти. Априлският индекс на цените на жилищата, по данни на LSL/Acadata, отчита спад от 0.2% на годишна база.

Значително е понижението на сделките с имоти както в британската столица, така и в предградията ѝ. За първото тримесечие въпросният показател е спаднал с 12% в сравнение със същия период на 2017 г.

Анализатори на компанията Acadata, обаче отчитат ръст в броя на сделките с недвижими имоти с чужденци и то в мащабите отпреди. Предприемачите са привлечени от ниските цени на имотите и от изгодния валутен курс, тъй като това е „добра дългосрочна перспектива”.

Пазарът също така расте и сред британските купувачи, най-вече сред тези, „които са готови да рискуват". Промяната на датата на Брекзит от март за октомври кара хората да „правят решителната крачка” и да реализират покупко-продажба.

„Разрешаването на политическия конфликт в обозримо бъдеще няма да се случи. Налице са обаче данни, че неудовлетвореното търсене, причинено от дългото сдържане на играчите на пазара, които от своя страна са изчаквали да видят какво ще се случи, е приключило. В момента купувачите са активни”, пише още в доклада на Acadata.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА