Last news in Fakti

27 Юни, 2019 22:37 2 735 3

Значителен ръст в строителството в Унгария

  • унгария-
  • строителство-
  • активност

Очаква се стабилизиране в следващите 12 месеца

Значителен ръст в строителството в Унгария - 1
Снимка: Shutterstock

С 40% е нараснало строителството в Унгария за периода април 2018 г.-април 2019 г, а от януари до април увеличението е 46%. От март до април обаче се регистрира понижение от 4%. В парично изражение обемът производство през април е близо 1 млрд. EUR, а за периода януари-април е 3.35 млрд. EUR. Очаква се ръстът в сектора до края на текущата година да достигне 30%, а броят на построените обекти близо 25 000.

Бумът на пазара на недвижими имоти в Унгария набира скорост, а цените продължават да растат. Вероятно в близката година темпът на увеличение на цените в жилищния и търговския сегменти ще се забави, а ситуацията на пазара ще се стабилизира. Поради бързият ръст в търсенето и обемът ново строителство се наблюдава отваряне на ножицата на цените на квадратен метър застроена площ - много обекти се предлагат на неразумно висока цена.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРЧ

    1 0 Отговор
    След пет добри години - пет лоши - първо правило на капитализъма !
  • 2 Тролл2

    1 0 Отговор
    Заменям тристаен в софия за двустаен в будапеща

    Коментиран от #3

  • 3 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тролл2":

    поне 5 стаен ще трябва да бъде. Тук 30 кв м вече на зелено без първа копка са 70-80 хил евро