Last news in Fakti

28 Юни, 2019 11:09 3 261 2

Индонезия с всички средства привлича купувачи на жилища

  • индонезия-
  • данъци-
  • жилища-
  • цени

Държавата намали подоходния данък при продажбата на луксозен имот

Индонезия с всички средства привлича купувачи на жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Данъкът от продажба на луксозни къщи и апартаменти беше понижен от 5% на 1%. В същото време подобен данък се взема вече за имоти на стойност между 700 000 и 2.1 млн. USD. С тази крачка президентът на страната Джоко Видодо се опитва да стимулира сектора на недвижими имоти и съпътстващите го отрасли. Правителството разширява данъчната основа за сегмента на луксозни имоти, където продажбите през последните 5 години са слаби.

Данъчното задължение в момента се разпростира само върху имоти на стойност над 2.1 млн. USD. Властите също така ускориха процеса на проверка на данък приход при продажба на имущество - до 3 дни. По-рано процедурата отнемаше 15 дни.

Участници на пазара на недвижими имоти в Индонезия призовават властите да ускорят процедурата по продажба на жилища и къщи на чужденци.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти

    2 0 Отговор
    Дайте данни колко български граждани са си купили луксозни имоти в Индонезия през последните няколко години.
  • 2 Редаккцията

    0 1 Отговор
    Няма да ти дадем! Струва пари.