30 Юни, 2019 09:21 2 145 7

Първите капсули хотели приемат посетители

  • испания-
  • хотел-
  • капсула-
  • doctor areilza

Нощувката е между 25 и 35 EUR

В Испания отвори врати първият хотел, чийто стаи са под формата на капсули. Намира се на Doctor Areilza 58 в Билбао. Разполага с 36 капсули с по едно легло и 14 с по две. По желание на клиентите може да се резервира и стая с телевизор и USB.

Нощувката в индивидуална капсула е 25 EUR, а в тази с две легла – 35 EUR. В хотела също така има и общо пространство, където гостите могат да използват микровълнова печка и други кухненски уреди. В друга зона се намира душ кабината. Има камери за съхранение на багажа.

Модата на хотелите капсули идва от Япония. За пръв път такъв е открит в Осака през 1977 г. Първоначалната идея далеч не е била въпросните помещения да се отдават на туристи. В тях, след тежък работен ден, са почивали работниците, вместо да губят време и пари за градски транспорт или такси.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко55

    25 3 Отговор
    Да спим в капсули! Следващото е да се храним през тръбичка с хранителни химикали. Това е живот за кокошки клетъчно отглеждане. Също така в Япония самоубийствата не са никак малко, именно заради липсата на жизнено пространство и изцеждането на работника до краен предел.
  • 2 Лечо

    7 1 Отговор
    В Япония и до ден днешен, такива хостели се ползват. Не са за хора с клаустрофобия, защото тва си е просто голям ковчег. Цената е висока за Европа. Слагам 20 сандъка в апартамента и съм хотелиер- няма да изливам бетон и да копая дюни, просто ще си пусна чалгата и ще чакам парите за БМВ от калпаците.

    Коментиран от #3

  • 3 японеца

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лечо":

    Не си купувай БМВ, ще е праснеш некъде.Капсулите не са нова идея, но са доста потискащи за хора обичащи простора и природата. Спиш в голям ковчег.
  • 4 гост

    1 1 Отговор
    Ако ги отдават почасово голям оборот ще направят, но трявба да са шумоизолирани, че много стон и пъшкане ще се чува.
  • 5 незнайко

    2 1 Отговор
    Хотел с капсоли или иначе казано спален ВАГОН !!! Даже спалния вагон е по добър !!! Във вагона от всяка "капсула" се излиза в коридор. Тук и от двете страни има капсоли !!! Отвратително !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 No Exit from Brexit

    2 0 Отговор
    Добра идея за преспиване на летище например. Или в скъп мегалополис за една две нощи. Чисто легло, интернет и тишина,толкова ми трябва на мен.