Last news in Fakti

8 Юли, 2019 11:34 2 354 1

Строителен бум в Полша

  • полша-
  • строителство-
  • проекти

Към момента в страната се реализират над 100 инвестиционни проекта

Строителен бум в Полша - 1
Снимка: Shutterstock

Общата стойност на най-големите 960 проекта, които в момента се реализират в Полша в областта на недвижимите имоти, е над 100 млрд. евро. Това е почти двойно спрямо годишната стойност на полския строителен пазар се посочва в изследване на компанията Spectis. В него анализаторите са проучили над 60 проекта в сферата на строителството на сгради от различните сегменти и инженерните съоръжения, които се реализират в страната.

По данни на Eurostat, Полша е лидер сред държавите от Европейския Съюз с най-висока активност в строителния сектор. И е на една редица с Унгария, Словакия и Испания. Водещите полски региони, където са планирани инвестиции в строителството на стойност над 24 млрд. евро, са Мазоведско (Варшава) и Поморско (Гданск). Прогнозата е, че до 2025 г. ще се наблюдава висока активност в изгражда на жилищни и офисни обекти. В отчета също така се посочва, че най-големи шансове имат тези проекти, които ще бъдат реализирани от частни инвеститори.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    4 4 Отговор
    Лош монтаж на дъгата, а поляците да не бързат да строят че не се знае кога ще се стесни Полша от към Изток!