Last news in Fakti

8 Юли, 2019 15:30 4 147 2

Кипър: Продажбите на жилища и спадат, и се увеличават

  • кипър
Кипър: Продажбите на жилища и спадат, и се увеличават - 1
Снимка: Shutterstock

Със 17% са спаднали продажбите на жилища през юни т.г. в Кипър в сравнение със същия месец на миналата. По-малко имоти купуват както самите кипърци, така и чужденци. По-позитивни са данните, ако се разглеждат на шестмесечна база. Броят на сделките с местното население през първите шест месеца на тази година са отчели ръст от 35% спрямо миналата.

През месец май 55% от договорите за покупко-продажба на жилищни, търговски имоти и парцели са сключени от кипърци, а 45% - от чуждестранни предприемачи. 17% от последните са сключени с граждани от държави членки на Европейския Съюз.

Продажбите на кипърци през юни тази година в сравнение с юни миналата са спаднали с 16%. Единствено ръст е отчетен в Пафос, където е отчетен ръст от 25%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Беден

    1 2 Отговор
    И мен ко ма е*е?

    Коментиран от #2

  • 2 Пешо

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Беден":

    Информират ни за алтернативи, че в България вече ако не си гербав не е подходящо за живот.