11 Юли, 2019 09:37 2 312 3

Жилищата поскъпват независимо от Брекзит

  • великобритания-
  • жилища-
  • цени

За година поскъпването е 5.7%

Жилищата поскъпват независимо от Брекзит - 1

Брекзит определено не е факторът, който може да охлади пазара на недвижими имоти във Великобритания. Доказателство за това е фактът, че за периода юни 2017-юни 2018 г. цените на жилищата са отчели ръст от 5.7%, сочат последните данни на Halifax. През юни спрямо май се отчита незначително понижение в рамките на 0.3%. Към днешна дата средната цена на жилищата във Великобритания е 264 570 EUR. Пазарът на апартаменти демонстрира стабилност на фона на политическата и икономическа неопределеност. Търсенето остава относително високо, а броят на одобрените ипотечни заеми е над средните показатели.

"Основният сдържащ фактор за ръст на броя сделки продължава да е ограниченото предлагане. Съчетаването на този фактор с неяснотата, която внася Брекзит, кара значителна част от собствениците да се въздържат от продажба в този момент", коментира управляващият директор на Halifax Ръсел Гали.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eagle

    3 1 Отговор
    Its calls inflation , another word crisis..
  • 2 Eagle

    3 1 Отговор
    Its calls inflation , another word crisis..
  • 3 Краси

    4 2 Отговор
    Това е защото хората си живеят и си гледат собствения интерес, а политиците и брекзита са им през дедовия...