Last news in Fakti

11 Юли, 2019 11:11 3 601 1

Свободата не повлия на чуждестранните инвеститори

  • оае-
  • абу даби-
  • цени-
  • жилища
Свободата не повлия на чуждестранните инвеститори - 1

През април 2019 г. властите на Обединените арабски емирства разрешиха напълно свободна покупка на имоти на чуждестранни инвеститори. До момента обаче това не е оказало влияние върху цената на имотите. Местното правителство на Абу Даби определени списък със зони, в който чужденците могат да купят имоти напълно свободно. Досега те можеха да придобиват недвижимости само за дългосрочно наемане за срок до 99 години. Промяната за момента не е оказала корекция на цените - имотите продължават да се обезценяват. Стойностите на жилищата и наемните нива са се понижили между 4% и 11% през първото полугодие на текущата година.

Новият отчет на Bayut показва, че в районите Ал Риф и Ал Раха Бич се регистрира понижение на цените с около 13% за половин година. В отделните локации, например в района на Ал Гадир цените са се повишили. Жилище с 2 спални вече се оферира с 6.7% повече в сравнение с началото на годината. В отчета се посочва, че подобен ръст може да се дължи на започналото наскоро строителство на по-големи обекти в съседство, което води до високо колебание на цените.

Що се касае до наемните нива понижението достига в някои райони до 10.7%.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кикирики

    2 0 Отговор
    Да дадат и по една пенсия и ще си купя.