1 844 1

Леко поскъпване при новопостроените жилища

Леко поскъпване при новопостроените жилища

Брекзит и политическата нестабилност посяха нотки на съмнение у потенциалните купувачи на новопостроени жилища в шотландската столица. По-рано темпът на поскъпване се забави почти двойно. През второто тримесечие се отчита спад в цените до 4.3% на годишна база. За сравнение, същият показател през второто тримесечие на миналата година спрямо второто на 2017-а е бил 7.6%.

Строителните предприемачи не бързат да продават. Броят на жилищата ново строителство в Единбург се е понижил с 15% през второто тримесечие на тази година спрямо същия период на 2018-а и с 20% по-надолу спрямо 2017-а. Тенденцията е още е по-ясно изразена при луксозния сегмент. За имотите на стойност над 500 000 паунда ново строителство, предложенията за изминалите 12 месеца са се понижили с 12%.

Великобритания
Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • No Exit from Brexit
    Отговор
    1 02:37  13.07.19
    Огледах пазара в Единбург, но се отказах. Градът не изглежда по-голям от Пловдив или Варна, но е много по красив от всичко в България. За £90 000 си купуваш двустаен в стогодишен тенемент блок от оранжев камък. Отказах се защото се усеща лека провинциална отдалеченост от центъра на света в Лондон.

Напиши коментар:


Публикувай