19 Юли, 2019 09:37 15 294 20

Мащабно строителство в Пловдив

  • пловдив-
  • жилища-
  • строителство-
  • инвестиции

Над 15 жилищни проекта

Мащабно строителство в Пловдив - 1
Снимка: М. Богданова ©

Над 15 проекта за строителството на жилищни комплекси в южните райони на Пловдив бяха разгледани от Експертен съвет за устройство на територията (ЕСУТ). Повечето от тях са приети, а останалите са върнати заради проблеми по регулацията на уличната инфраструктура.

Новите комплекси ще бъдат реализирани в Беломорски, Остромила ,местностите „Гуджуците” и „Терзиите”. Общото между всички тези райони са, че по градоустройство са отредени за ниско строителство – до 15 метра кота корниз. Проектите ще бъдат реализирани на терени с площ между 1000 и 5000 кв.м.

Интересно е да се отбележи, че напливът на нови проекти идва година преди да бъде одобрен новия Общ устройствен план на Пловдив. След неговото влизане в сила собствениците ще могат много по-лесно да реализират проектите си. Също така след влизането му в сила земеделската земя ще може да се преобразува с подаването само на едно заявление. За последните три месеца има над 20 заявления, входирани в Община Пловдив и РИОСВ за промяна на предназначението на терените.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪРЖАВАТА ГИ РАЗМНОЖАВА

    103 2 Отговор
    В ОБЩИНА ПЛОВДИВ НА ВСЕКИ 3 БЪЛГАРЧЕТА СЕ РАЖДАТ 4-5 "РОМЧЕТА" , ЗАЩОТО "РОМИТЕ" НЕ ОБИЧАТ ДА ПОЛЗВАТ ПРЕЗЕРВАТИВИ А И ЗА КАКВО ДА ГИ ПОЛЗВАТ СЛЕЗ КАТО ДЪРЖАВАТА ЩЕ ИМ ДАВА КУП ПОМОЩИ АКО БЪЛВАТ ДЕЧИЦА . . . ТАКА ВСЯКЯ "РОМСКА" ДВОЙКА ЩЕ "ОБОГАТИ" ДЪРЖВАТА С 2-3 КЛОШАРА, 2 КРАДЕЦА , 1 ИЗНАСИЛВА, И 1 УБИЕЦ

    Коментиран от #3

  • 2 Jack Bauer

    45 4 Отговор
    Дано с приемането на новия устройствен план на града и по-лесното преобразуване на земеделски в жилищни терени, да спре застрояването на зелени площи и междублокови пространства и Пловдив да се разширява на вън към свободните парцели, а не да се пренаселва и задръства все повече.
  • 3 банго васил

    56 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДЪРЖАВАТА ГИ РАЗМНОЖАВА":

    Не само в Пловдив е това явление а и в цяла България!!
  • 4 Еееее

    20 29 Отговор
    Щом е в Пловдив всичко е със заглавие - мащабно, велико, уникално..... - нищо, че по други места го имат от години. Майните биха и БЪргЪс по тъпотия и комплексарщина

    Коментиран от #6

  • 5 Тролл2

    14 11 Отговор
    немоа си продам апартаменто, а уж имало ръст. Купувайте в София бе гражданье
  • 6 Местен

    15 19 Отговор

    До коментар #4 от "Еееее":

    Ей цървул, защо не си гледаш насрания град! Какво са ти виновни майните че, ти живееш в коптор. Завистта е безгранична в България. Отивай да пасеш пратки на село!
  • 7 балон

    16 11 Отговор
    тролове, къде сте? Закъснявате за надутия балон да напишете и за алчните банки и строители

    Коментиран от #8

  • 8 Георги

    18 1 Отговор

    До коментар #7 от "балон":

    Забрави и брокерите, те са най-алчните и изкуствено надуват цените ;)
  • 9 Бай Тошо

    48 3 Отговор
    Интересно за кого се строят тия жилища, страната се обезлюдява и то с бързи темпове

    Коментиран от #10, #14

  • 10 Нено

    18 4 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Тошо":

    Обезлюдяват се в по-голяма степен селата- хората търсят препитание в големите градове
    нали виждам как Пловдив се пълни яко
  • 11 Палко

    19 4 Отговор
    Във всички големи градове е така, обаче няма кой да купува! Освен това няма и паркоместа, та да видим дали няма да започне и събаряне! Не може да се строи на 6м разстояние между постройките, а някъде и по-малко!!!
  • 12 Луд

    17 4 Отговор
    Пловдив специално в кв. Тракия има 4 (четери ) проекта и те се реализират.
    Но но но търся да закупя.
    Не стават.
    Който не е търсил да не коментира.
    Жилища свястни НЯМА.
    Вторичен пазар НЯМА.
  • 13 Простак

    5 3 Отговор
    вече наближава края на света ,хората станаха алчни и злобни ,,, аз да имам ти да нямаш ,затова масово се строи във всички градове
  • 14 BG пич

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Тошо":

    Заради далаверата на всички вързани с така наречения строителен бизнес.Кметове,гл.архитекти,инвеститори,строители ,брокери.Всички играят заедно за да излъжат някой да им купи скъпите апартаменти ! А будалите от съседните окръзи и България после реват като разберат ,че нищо не са получили от обещания им хубав живот в Пловдив ! И за София се отнася същото явление !
  • 15 PlimP

    4 0 Отговор
    нови 15 гета, якооооо, после гъгантът бил село, там поне имаш гелдка към парка, а тук ще имаш един голема мек розов пишльок, започван да съм щастлив, че живея в соц. панелка, паркингът ти паркинг, сенчица, най-близката сграда е на 40м. от терасата ми, няма напукани стени, стаите са големи и прави, но новото си е ново, честито на закупилите и няма да ревете, че няма къде да си паркирате скапаните коли или че най-близката спирка на градския транспорт е на около 1км., нацвъканите по пещерско са ми любими, аз вика жевея в Пловдив, ко каза
  • 16 Зара

    0 0 Отговор
    Ооо, то колко земя има в Беломорски години ще строят, в Остримила асфалтираха една улица и вече квартал с цена на кв. 80евро, абе българска история
  • 17 Зара

    0 0 Отговор
    Строенето е за озаконяването на парите
  • 18 от пловдив

    0 0 Отговор
    Дигат блокове без да мислят за паркоместа. Общинарите продават общинска земя на частни лица за да вземат много пари.
  • 19 Пловдив

    0 0 Отговор
    Някой чувал ли е за ЗЕЛЕН ПОЯС.? Около град като Пловдив трябва да има заделен пояс от пет километра и там никой нищо да не строи. И защо не разширявате близките села? Защо не направите бърза и удобна връзка с тях вместо пак блокове на къра? Поредното престъпление към града породено от алчност.
  • 20 нишасте

    2 0 Отговор
    Свръх застрояване на булеварди с интензивно движение.Без маркетинг.Кой ще ви плати по 1000 евро.Скоро ще стоят сградите празни в един топящ се град с нисък стандарт на живот .Просто няма в какво да се инвестира и строителството ще стане една пирамида.Както се случи и на морето.На Слънчака апартаментчета по 8000-15000 Евро,купени по 35-55000 преди 6-7 години.