Last news in Fakti

26 Юли, 2019 09:37 5 293 16

Строим все повече луксозни жилища

  • imot.bg-
  • лукс-
  • строеж-
  • апартаменти

Над 40% ръст в сделките с подобни имоти

Строим все повече луксозни жилища - 1

Една от тенденциите, с които ще се запомни 2019 г. на пазара на жилища е, че над 80% от сделките в сегмента са с имоти ново строителство или такива в етап на строеж. Неминуемо това се отразява и на сегмента с луксозни апартаменти. Сделките с подобен тип имоти в етап на изграждане отчитат над 40% ръст през първото полугодие на тази година в сравнение с второто на миналата, отчитат анализатори. Южните квартали на столицата, разположени в подножието на Витоша остават предпочитания район от страна на строителните предприемачи.

Над 400 е броят на оферираните към момента в столицата 4-стайни жилища в етап на строеж, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Борово, Бояна, Бъкстон, Витоша, Драгалевци, Зона Б-5, Кръстова вада, Манастирски ливади, Младост 4 и центъра са районите, в които преобладава предлагане на подобни имоти в етап на строеж. 170 000 EUR е цената на апартамент с разгъната застроена площ от 135 кв.м в новострояща се сграда на ул. „Раковски” в центъра на София. Имотът ще бъде готов през 2020 г. За 7000 EUR по-малко може да се купи по-голям апартамент от 175 кв.м в близост до ул. „Опълченска”. Тухлената сграда също ще бъде пусната в експлоатация през следващата година.

Най-евтиният 4-стаен апартамент в етап на строеж, който се оферира на софийския пазар, се намира в Малинова долина. Цената за имота, чиято разгъната застроена площ е 134 кв.м, е 96 660 EUR. В другия край на класацията е имот с площ 384 кв.м. Офертната му стойност е 342 515 EUR. Ще бъде готов до година и половина. Намира се в Манастирски ливади.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майстора

    40 3 Отговор
    Много лукдозни тури ли по една фасада а вътре квадратурата на двустаен с размерите на гарсониера от Соца! Много луксозно кухня и трапезария на едно с тераса от 10 кв. м!

    Коментиран от #7

  • 2 ЦвЦв асансьора

    24 6 Отговор
    Значи 40% е ръста на корумпираните балкански субекти, обичащи да трупат имоти.
  • 3 На баба ти фърчилото

    28 1 Отговор
    То 240 крадци след като са си купили по един, два луксозни апартамента много ясно, че ще се увеличат продажбите. Педали
  • 4 Джон Уик

    23 8 Отговор
    Парите от фондовете трябва да се инвестират някъде! На бай сельо идеята е да купи 10 апартамента и с парите от наема да обикаля безгрижно кръчмите, това е за него смисъла на капитализма.

    Коментиран от #9

  • 5 ТтТ

    4 9 Отговор
    40% от българите са оптимисти, а комунистите песимисти!!
  • 6 Радо

    29 3 Отговор
    Едно жилище няма ли собствен асансьор, не ми го хвали, че е луксозно.
  • 7 Гост

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "Майстора":

    Абе по принцип си е голям плюс да имаш трапезария с кухня и хол на едно, стига да е походяща квадратура. В един от апартаментите ми е така - 40 кв.м. и е идеално. В друг имам хол 20 и отделно кухня 15 и е по- некомфортно. В днешно съвременно време кой има време да седи затворен в малка кухня да готви, после да вечеря на някаква малка кухненска маса и след това да седне да гледа тиливизор в дневната?!
  • 8 Eee

    16 2 Отговор
    Кой е тоя лудия дето ще даде€ 200-300 Хил. за апартамент?

    Коментиран от #13, #14

  • 9 Ти у ред ли си?

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Джон Уик":

    Кво лошо в това? Ти да не инвестираш в крави?
  • 10 Селяндур

    21 2 Отговор
    Няма смисъл да строите вече, а гледайте да продадете, че идват времена тъмни. Купувачите вече знаят, че строежа излиза по-малко от 350 €

    Коментиран от #11

  • 11 Гладен брокер

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Селяндур":

    Млъхни, щото това ми е коз.
  • 12 Правец

    11 1 Отговор
    Да луксозни, ама най-некачествени. От всякъде икономисали от материали, сигурно изкупени на промоция.
  • 13 асансьор

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Eee":

    Епа Цецо кой.
  • 14 Тея като цвъки де крадат парите

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Eee":

    Иначе има мезонет в студенския 400кв с изглед към витоша и покрива на христо ботев на цена милион евро😂😂
  • 15 Напред народее

    3 0 Отговор
    Загробвий се със кокошарници и олигархо банковата мафия да ви дере и да богатее още на ваш гръб
  • 16 Информиран

    1 0 Отговор
    Няма апартамент за който да няма кандидат. Както няма неоправена жена. Въпрос на реализъм при инвеститора. Или на "оупън дъ доор" от банката. Тъй де, с малко кютек от лихви за забавяне реализма се появява като тежък махмурлук.