30 Юли, 2019 10:11 7 799 19

Нов жилищен квартал на комуникативно място в София

  • квартал-
  • строителство-
  • софия-
  • младост

Ще се намира между „Горубляне“ и „Младост“

Нов жилищен квартал на комуникативно място в София - 1
Снимка: БГНЕС

Сградите в новия жилищен квартал, който ще се намира между „Горубляне“ и „Младост“, ще са ниско строителство – максимална височина 10 метра. Също така в него ще има и производствена зона с предприятия и научно-експериментални бази. Там ще има само безвредни производства, складови, административни и обслужващи помещения, общежития за работниците и професионални училища.

На последното заседание на Столичния общински съвет миналата седмица е прието решение за изработването на Общ устройствен план. Теренът е с площ 140 декара. На изток граничи с „Горубляне”, на юг с Околовръстното шосе, на запад с бъдещия Източен парк, а на север с предвижданото продължение на бул. „Копенхаген“.

Протести на собственици на терени в района обаче не липсват. Предвиденият за изграждане Източен парк по план попада в район, в който има частни земи. Собствениците им протестират, че не са получили обезщетения за тях.

Районът в тази част на София ще се промени значително в близките години. До новия квартал от северната част се предвижда високо строителство. Там вече са построени няколко високи офис сгради и плановете да са да бъде обособена бизнес зона, точно на входа на София.

Общинските съветници са одобрили също така и втория етап от изграждането на „Гранд каньон”, който се намира на мястото на бившия магазин „Аско Деница” в Младост. Там ще бъдат построени три високи сгради, като едната ще е на 26 етажа.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УЖАС...

    46 11 Отговор
    ВЕЧЕ НЯМА БЪЛГАРИЯ, А САМО СОФИЯ ...! Витоша НЯМА ли да ИЗРИГВА...?!?

    Коментиран от #3, #19

  • 2 Гостенин

    2 4 Отговор
    т.е. НПЗ Изток?
  • 3 123

    54 14 Отговор

    До коментар #1 от "УЖАС...":

    софиянци кво са виновни че тъпите селяни си продават земите копуват си едно счупено бмв и идват в софия да живеят

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Брат ми

    26 7 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Много добре казано! Аплодисменти!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 hahaa

    18 19 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Не завиждай, че тъпите селяни имат по 2 апартамента там без да са си продали земите и имат по-хубава кола от теб, а ти живееш с майка ти и баща ти още... Все пак толкова си можеш :)

    Коментиран от #9

  • 7 О разбира се...

    9 6 Отговор

    До коментар #5 от "hahaa":

    ИМАТ ПО НЯКОЛКО АПАРТАМЕНТА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПОЛУЧЕНИТЕ СУБСИДИИ ОТ ЗАГРАБЕНИТЕ ЗЕМИ НА ХОРАТА! Слънчоглед и рапица, тонове пестициди и унищожена земя! Но земята НЕ ПРОЩАВА!
  • 8 Коментар📝

    14 3 Отговор
    Само за Протокола Тази Снимка е в Младост 3 Откакто Закопчаха Иванчева Блоковете Започняха да Ръстат Като ГЪБКИ
  • 9 Лалала

    20 2 Отговор

    До коментар #6 от "hahaa":

    От цървул мокасин не става. От селянин гражданин също! Можеш да избягаш от селото, но то никога няма да избяга от теб! Дай боже един ден внуците ти ще имат гражданско самосъзнание. Болната амбиция, диалекта и нежеланието да обичате София и тя да бъде ваш дом.... Е такива "дреболии" ви правят селяни, не произхода.
  • 10 гост

    17 2 Отговор
    Някой знае ли, че преди години това беше депо за отпадъци за София.
    Затова сградите ще са ниско строителство без мазета.
    За справка разгледайте сегашното строителство в началото на този район.
    Това е екологична бомба със закъснител за развитие на бактериологични и ракови заболявания.
  • 11 Жител 11км

    11 2 Отговор
    Преди 30 години по тези поляни намирах много 4-листни детелини. Оказа се от близоста на институт по атомни и ядрени изследвания на БАН. Чудно защо тогава са го построили извън София, а сега строят върху него.
  • 12 никой

    11 0 Отговор
    то и преди 40г Младост1А беше хубаво поле с царевица,ама
  • 13 никой

    7 5 Отговор
    е заради тия копел___а Иванчева ще търка наровете.много им пречеше

    Коментиран от #14

  • 14 Aaa

    8 11 Отговор

    До коментар #13 от "никой":

    Че да не би аз да съм я карал да взима подкупи!?!? Ако не беше корумпирана, никакви нарове нямаше да търка!

    Коментиран от #15

  • 15 една от Младост

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Aaa":

    Ако наистина мислиш това, което си написал, явно въобще не си наясно какво се случва в нашата нещастна държава! За съжаление такива като тебе има много - освен, ако не си от тези, които "случват" всичко това, де!

    Коментиран от #17

  • 16 Гост

    2 1 Отговор
    Трябва да се върне жителството
  • 17 Умен

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "една от Младост":

    Вярвай си в месии. Вярвай, че Иванчева е неподкупна. Гласувай за Слави Трифонов. Само един неудобен въпрос за "вярващите" като теб: Какво е правила Иванчева с бившия зам. кмет на района?
  • 18 Зара

    6 0 Отговор
    Само блокове правят, защото печелят луди пари, никой не говори за инфраструктура в тези квартали, за тротоари, нормални улици, само парата да пада, лошо е за младите, че теглят огромни заеми и ще плащат цял живот да живеят в тази кочина
  • 19 Вероника

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "УЖАС...":

    Витоша сме я приспали от давна. Проблемът е, че разни селяндури пускат силно чалга и ще вземат да я събудят. Не се притеснявай. Това е като параграф 21. Колкото повече хора живеят в големия град толкова повече работна ръка има и то при човешки условия на живот. Инвеститорите търсят места с работна ръка и инфраструктура. Обезлюдената територия затъва все повече и хората отиват там където има работа и условия. А там вече идват нови инвеститори. Това е световна тенденция, но селските производители остават макар и в намален състав при земята си. У нас връзката селянин - земя е прекъсната силово с колективизацията след 1944 година. Пример: СФРЮ, където земята не е колективизирана. Големите градове привличат хора, но и селските къщи са пълни с млади хора и човек може да види в дворовете по 4 поколения трактори.