Last news in Fakti

31 Юли, 2019 09:47 2 078 3

Апетитен имот на търг

  • пловдив-
  • терен-
  • mall plovdiv-
  • общински съвет

Теренът е от 5 декара до Mall Plovdiv

Бурни дебати предизвика на последното заседание на общинския съвет в Пловдив казуса с терен от 5 декара до Mall Plovdiv и пускането му на търг. В крайна сметка беше решено инвеститорите, които имат интерес към имота и биха вложили 1.14 млн. лв., да представят проектите си пред Общинския съвет.

Въпреки че инвестиционното намерение на предприемачите е за изграждане на частно училище „Класик”, част от опозицията, прие резервирано предложението. Опасенията им бяха в две направления – от една страна дали върху терена няма да изникни поредния жилищен комплекс, вместо училище, а друга част от съветниците смятаха, че е по-добре там да бъде направено общинско, а не частно учебно заведение.

Кметът на Пловдив Иван Тотев спря продажбата на имота, тъй като първоначално се предвиждаше да бъдат дадени 10 декара. Поради това теренът беше разделен на две части от по 5 декара, като идеята е едната част да бъде дадена на частното училище, а другата да бъде отредена за детска градина в гъсто застроения район.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостилничаря

    9 0 Отговор
    Кандидатите сигурно са бабата, лелята и касиерката на личната фирма на Тотев.
  • 2 бравос

    4 0 Отговор
    ...няма как да няма механизъм,с който фирмите да се задължат да построят това,което е заложено като проект...СТИГА с тези кооперации,стига с тези милиони....,
  • 3 Цвъки Цвъкев

    5 0 Отговор
    Ще звънна на мойте хора от партията и нападаме.