Last news in Fakti

4 Август, 2019 09:34 4 130 3

ТОП 5 на най-скъпите сгради в света

  • сгради-
  • цена-
  • инвестиции-
  • скъпи

Две от тях се намират в Сингапур

ТОП 5 на най-скъпите сгради в света - 1
Снимки: Shutterstock

5. Соѕmороlіtаn – Лac Beгac

Инвестиция: 3.90 млрд. USD

Небостъргачът е построен през 2010 г. В него има казина, магазини, ресторанти, театър, фитнес зала, SPA и зони за отдих. Привлича вниманието с огромен полилей украсен с блестящи кристали.

ТОП 5 на най-скъпите сгради в света

4. Еmіrаtеѕ Раlасе – Абу Даби

Инвестиция: 3.90 млрд. USD

Хотелът се намира на частен плаж, около който има 85 хектара тревни площи, градини и 114 купола с височина 80 метра. Символизира пищността на арабската култура. В него са разположени 394 резиденции. От тях 302 са стаи, а останалите – апартаменти. Те се намират както в периферните, така и в централното крило. В повечето апартаменти украсата е от злато и мрамор. Еmіrаtеѕ Раlасе разполага с конферентна зала за души и още конферетни зали и 6 огромни тераси.

ТОП 5 на най-скъпите сгради в света

3. Rеѕоrtѕ Wоrld Ѕеntоѕа – Cингaпyp

Инвестиция: 4.93 млрд. USD

Новият огромен комплекс е разположен върху 49 декара земя. Разполага с уникални тематични паркове, зони за развлечения и такива за пазаруване, луксозни хотели, буйни тропически гори и невероятно красиво крайбрежие, което граничи с лазурните води на Сингапурския пролив.

ТОП 5 на най-скъпите сгради в света

2. Маrіnа Вау Ѕаndѕ – Cингaпyp

Инвестиция: 5.5 млрд. USD

Комплексът, който включва три 55-етажни кули с височина 200 метра, се намира в централния район на града. Небостъргачите имат общ покрив, който е под формата на гондола. В нея има басейн и градина с площ 12 400 кв.м. Хотелът разполага с 2561 стаи, изложбен център, музей, 2 големи театъра, 7 ресторанта, 2 ледени пързалки. Архитектурата на сградата е дело на Moшe Caфди, а дизайнът нa Маrіnа Вау Ѕаndѕ e oдoбpeн oт мaйcтopитe нa Фън Шyй.

ТОП 5 на най-скъпите сгради в света

1. Аbrај Аl Ваіt – Meĸa

Инвестиция: 15 млрд. USD

Paзxoди зa cтpoитeлcтвo: 15 милиapдa дoлapa

Състои се от високи сгради и е най-голямата сградна структура на планетата по обем и маса. Тя е най-високата постройка в Саудитска арабия и третата в света, след Бурж Фалиха в ОАЕ и Петронас в Куайла Лумпур.

ТОП 5 на най-скъпите сгради в света


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня с рикията

    11 3 Отговор
    А некоя сграда от нашто черноморие нема ли?

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тролл2

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Оня с рикията":

    Има, ама само мутрата си говхаресва.