Last news in Fakti

6 Август, 2019 11:11 2 002 2

Поскъпване при старите жилища в Испания

  • испания-
  • цени-
  • жилища-
  • старо строителство

За година увеличението е 5.3%

Поскъпване при старите жилища в Испания - 1
Снимка: Shutterstock

За периода юли 2018 г.-юли 2019 г. цените на жилищата от вторичния пазар в Испания са се увеличили с 5.3%. На месечна база ръстът е 0.3%, а средната цена на квадратен метър е 1740 EUR, сочат данните на специализирания сайт Idealista. За месец 8 региона в страната са отчели поевтиняване в сегмента между 0.1% и 0.3%. В Андалусия и Сеуте старите жилища са поскъпнали най-много – 1.2%.

Най-скъпо излиза покупката на апартамент на Балеарските острови – 3030 EUR/кв.м. Следва столицата Мадрид – 2840 EUR/кв.м, а на трето място е Еускада – 2560 EUR/кв.м. В другия край на класацията е Кастилия ла Манча, където жилище може да се купи средно срещу 870 EUR/кв.м и Мурсия с цени от 1030 EUR/кв.м.

В рамките на последния месец поскъпване на този вид имоти се наблюдава в 25 провинции. На първо място с 1.7% е Малага, а втората позиция е за Сеуте – 1.2%.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Външен

    1 3 Отговор
    Първо в Испания, а след това и у нас :). Започна се...... До 7 години цените на имотите у нас ще се удвоят.
  • 2 Купувач на имот

    5 1 Отговор
    Имотите винаги са били 2 стъпки напред и 1 назад. После пак 2 напред, една назад и така е от край време.