7 Август, 2019 13:37 2 442 1

Богаташите от Хонг Конг предпочитат Сингапур

  • сингаруп-
  • хонг конг-
  • инвестиции
Богаташите от Хонг Конг предпочитат Сингапур - 1
Снимка: Shutterstock

Богаташите от Хонг Конг предпочитат да влагат спестяванията си в недвижими имоти в Сингапур. Сумата, която най-често са склонни да отделят, е до 3.6 млн. USD в проекти, разположени в централната част на острова - Wallich Residence в Tanjong Pagar Centre, Marina One Residences, 8 St Thomas и South Beach Residences.

Независимо от завишения интерес от страна на жители на Хонг Конг, все още е рано да се каже дали ще се стигне до реални сделки. През второто тримесечие на текущата година делът на чуждестранните инвеститори се е увеличил с 50% и не е учудващо, че цените на жилищата в Сингапур вървят нагоре.

Допълнителният гербов данък (ABSD), както и досега, си остава пречка за инвеститорите, макар тези, които купуват имоти за собствено ползване (предимно китайци), се примиряват с това, и го разглеждат като „премия” за новото жилище.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гладен брокер

    0 0 Отговор
    Богаташите от БГ, предпочитат Гърция.