7 Август, 2019 16:33 2 735 4

За шести път отложиха началото на делото за „Царските конюшни”

  • царски конюшни

Адвокатите на обвиняемия са в отпуск

За шести път отложиха началото на делото за „Царските конюшни” - 1
Снимка: БГНЕС

За шести пореден път беше отложеното даването на ход на делото за земята под „Царските конюшни” в центъра на София. Този път причината беше отпуск на адвокатите на обвиняемия – Веселин Пенев, бившия областен управител на София. На предишното заседание, което беше в началото на текущата година, делото беше отложено, поради самоотвод на един от съдебните заседатели и върнато на прокуратурата, поради допуснати процесуални нарушения.

Според държавното обвинение апетитният имот в центъра на столицата е продаден за 658 870 лв. без ДДС, т.е. по 90 лв. на квадратен метър. Реалната му пазарна цена възлиза на близо 11 млн. лв. Освен това парцелът е бил разделен на три части, за да се избегне текст в закона, който предвижда продажбата на държавен имот с цена над 500 000 лв. да става единствено с решение на Министерски съвет. Сделката беше обявена за нищожна заради изключително занижените цени.

„Няма щета за държавата. Такъв казус – "Царски конюшни" и продажбата им, не съществува. Аз не съм продал "Царските конюшни". Интерпретациите на прокуратурата продължават вече трета година, при положение, че няма нищо такова. Надявам се съда, в крайна сметка, да установи това нещо и да приключи с така създадената еуфория", каза Пенев.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 20 септември от 15:00 часа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зле

    10 0 Отговор
    Наглеци...
  • 2 Не нам!

    6 0 Отговор
    ДО ИЗБОРИТЕЕЕЕ!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 цачо

    3 0 Отговор
    МАФИЯ!!!!!!!