2 246 4

За шести път отложиха началото на делото за „Царските конюшни”

Адвокатите на обвиняемия са в отпуск

За шести път отложиха началото на делото за „Царските конюшни”
Снимка: БГНЕС

За шести пореден път беше отложеното даването на ход на делото за земята под „Царските конюшни” в центъра на София. Този път причината беше отпуск на адвокатите на обвиняемия – Веселин Пенев, бившия областен управител на София. На предишното заседание, което беше в началото на текущата година, делото беше отложено, поради самоотвод на един от съдебните заседатели и върнато на прокуратурата, поради допуснати процесуални нарушения.

Според държавното обвинение апетитният имот в центъра на столицата е продаден за 658 870 лв. без ДДС, т.е. по 90 лв. на квадратен метър. Реалната му пазарна цена възлиза на близо 11 млн. лв. Освен това парцелът е бил разделен на три части, за да се избегне текст в закона, който предвижда продажбата на държавен имот с цена над 500 000 лв. да става единствено с решение на Министерски съвет. Сделката беше обявена за нищожна заради изключително занижените цени.

„Няма щета за държавата. Такъв казус – "Царски конюшни" и продажбата им, не съществува. Аз не съм продал "Царските конюшни". Интерпретациите на прокуратурата продължават вече трета година, при положение, че няма нищо такова. Надявам се съда, в крайна сметка, да установи това нещо и да приключи с така създадената еуфория", каза Пенев.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 20 септември от 15:00 часа.

София / България
Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Зле
  Отговор
  1 16:40  07.08.19
  Наглеци...
 • Не нам!
  Отговор
  2 17:35  07.08.19
  ДО ИЗБОРИТЕЕЕЕ!
 • 3 21:17  07.08.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • цачо
  Отговор
  4 10:08  08.08.19
  МАФИЯ!!!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай