Last news in Fakti

12 Август, 2019 15:39 2 855 5

Маями: Седем години цените на имотите растат

  • маями-
  • сащ-
  • цени-
  • жилища-
  • къщи

Средната цена на жилище е 247 000 USD

Маями: Седем години цените на имотите растат - 1
Снимка: Shutterstock

Маями е една от мечтаните дестинации за живот. Това и кара много не само местни, но и чуждестранни инвеститори да желаят да придобият жилище или къща. През последните 7 години цените на тези два вида имоти отчитат непрекъснат ръст. През второто тримесечие на текущата година стойността на къщите отчита ръст от 2.9% спрямо същия период на миналата година, достигайки 360 000 USD. При апартаментите от вторичния пазар увеличението е 2.5% - от 241 000 USD до 247 000 USD. Тук броят на продажбите също отчита увеличение. За периода април-юни са продадени 7861 квартири на обща стойност 3.6 млрд. USD, което е с 0.6% повече спрямо 2018-а.

Отсъствието на данък върху доходите и ниските лихви по ипотечните кредити стимулират притокът на купувачи в района на Южна Флорида. Повечето от тях са жители на щатове с висока данъчна тежест.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голум

    7 1 Отговор
    Какво е "щатове с висока данъчна тежест"?

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 дада

    6 0 Отговор
    "жители на щатове"... питам за пореден път - какви са отношенията на Милена с този,който я е наел,защото е НЕГРАМОТНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 Пешо

    2 0 Отговор
    Много странно твърдение е "желаят да придобият жилище или къща"!!!!
    Не знаех досега, че къщата не е жилище!
    Много неграмотен народ се упражнява в тези медии! До там ли я докарахме "журналистите" ни да са напълно неграмотни!?
  • 5 Изненадан

    3 0 Отговор
    "За периода април-юни са продадени 7861 квартири" Тия американци и квартирите започнаха да си купуват....... лошоооо! Съвсем са я закъсали....., а ние се оплакваме. При нас за квартира си плащаме само един гол наем и изобщо не се налага да я купуваме, а тия....... горките!