Last news in Fakti

12 Август, 2019 20:15 2 734 1

Имотният пазар на Великобритания „тъпче на едно място”

  • великобритания-
  • лондон-
  • жилища-
  • цена
Имотният пазар на Великобритания „тъпче на едно място” - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на жилищата във Великобритания отчитат ръст от 4% през второто тримесечие на текущата година в сравнение със същия период на миналата, но отчита спад през юни спрямо май, сочат данните на доклад изготвен от Halifax. В него се посочва, че британският пазар на недвижими имоти „тъпче на едно място”, като се има предвид, че дългият процес по излизане на страната от Европейския съюз води до икономическа несигурност. Средната цена на жилищата на Острова през юли е 287 145 USD, което е с 0.2% по-ниско спрямо юни.

„Данните също така показват, че се наблюдава рязък спад в продажбите от началото на лятото, а общият брой на регистрираните сделки през юни се е понижил със 17% спрямо юни 2018 г. При други икономически условия подобен спад в продажбите би бил сигнал за предстояща рецесия, но относително стабилния ръст на заплатите и почти исторически ниските лихви по ипотечните заеми, продължават да държат цените на стабилни нива”, казва мениджъра на Halifax Ръсел Гали.

Агенциите за недвижими имоти, от своя страна, отчитат ръст на запитванията през юни, което е доказателство за запазване интереса към британските имоти, независимо от по-малкото финализирани сделки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    4 0 Отговор
    Политиката и държавните регулации влияят винаги лошо на всеки пазар. Пример за това е интернета в България, където държавата не се намеси по никакъв начин и вижте какъв е резултатът - имаме една от най-добрите и най евтините услуги като доставка на интернет. Държавата се намеси във ВЕИ с най-различни регулации, включително и с безумна държавна помощ за дребни производители и виждате ли какво стана - три пъти по-скъп ток за промишлеността от този в европейския съюз, огромни дефицити в Българския енергиен холдинг и дружествата в него и накратко пълен батак. Когато държавата остави пазарът сам да създаде конкуренция и на този пазар да останат най-добрите става нещо добро, но намеси ли се държавата с регулации, с държавна помощ, с лицензии, забрани и разрешителни режими започват рушвети и уродливи откъм икономическа целесъобразност и качество модели.