Last news in Fakti

13 Август, 2019 06:21 4 532 4

Държавите с най-висок данък при покупка на имоти

  • данък-
  • покупка-
  • имот

На първо място е Великобритания

Държавите с най-висок данък при покупка на имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Последните данни на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и Eurostat, най-високите данъци плащат собствениците на недвижими имоти във Великобритания – 12.6% и Франция – 9.5%. Третата позиция е за Гърция с 8.1% данък, който се плаща при придобиването на жилище. Южната ни съседка е на въпросната позиция благодарение на факта, че новото правителство на СИРИЗА изпълни едно от най-важните предизборни обещания да намали част от данък свързан с недвижимите имоти.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да

    17 1 Отговор
    Тамън се зачете човек в някоя от статиите ви и тя свърши. Задълбочено ги пишете.

    Коментиран от #3

  • 2 Изненадан

    4 0 Отговор
    Очаква се продължение! Втора серия на статията ще се появи скоро на вашите екрани, защото в първата не се разбра нищо.
  • 3 Токо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да да":

    Е колко по задълбочено ? Ти знаеш ли колко е трудно това? Еле па за платформа като факти . Тука само копи пейст и лека корекция в заглавието за да може драмата да най жлъчна !!!
  • 4 7777

    0 0 Отговор
    Ако се загледаш в картата веднага разбираш, че човека който е написал това нищо не разбира. България е дадена в сиво, което би трябвало да означава, че данакът е по-малко от 1,8 ( най ниския в светло кафяво), което не е вярно само данъкът към общината е 2,5%, като прибавиш местни данъци и такси, отиваме някъде над средно европейското ниво.