Last news in Fakti

20 Август, 2019 13:21 3 127 3

Протестите в Хонг Конг повишиха търсенето на имоти в Тайланд

  • хонг конг-
  • тайланд-
  • имоти-
  • жилища-
  • покупка-
  • ръст-
  • политика
Протестите в Хонг Конг повишиха търсенето на имоти в Тайланд - 1
Снимка: Shutterstock

На фона на масовите протести, залели Хонг Конг през последните седмици, се засили интересът към покупката на луксозни имоти в Тайланд, съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на един от големите предприемачи в страната.

„Близо 40% от апартаментите в 52-етажен небостъргач в Банкок, който е открит миналата седмица, вече са продадени на инвеститори от континентален Китай, Хонг Конг, Тайван и Сингапур", казва Карин Чатамстъд от банкогския Magnolia Quality Development Corp. По думите ѝ основните купувачи са били от Китай и Хонг Конг. „Протестите дават предимство на този проект. Ако погледнем, то ще видим, че на фона, на това което ни заобикаля, Тайланд предлага добро ниво на политическа стабилност", допълва Чатамстъд.

От началото на юни в Хонг Конг се водят масови протести заради законопроект за екстрадиция. Ако промените бъдат приети, то властите ще имат право да екстрадират лица към държави, с които Хонг Конг няма съответното споразумение, като тук влизат континентален Китай, Тайван и Макао. Много от протестиращите се опасяват, че по този начин се поставя под съмнение независимата правна система в Хонг Конг, както и нейната по-широка автономия.

Обсъждането на предложенията е преустановено след първите няколко демонстрации. Макар властите да обявиха, че законопроектът е "мъртъв", протестите продължават, като демонстрантите настояват нормативният акт напълно да бъде оттеглен и да се проведе разследване за употребявана от полицията сила.

На фона на протестите CK Asset Holdings Ltd. и Sun Hung Kai Properties Ltd. решиха да спрат продажбите на нови проекти за милиони долари, сделките с имоти от вторичния пазар рязко спаднаха, като това се отнася най-вече за луксозния сегмент. Това може да окаже допълнителна поддръжка на пазара лукс имоти в Банкок, особено като се има предвид, че там се наблюдава бум на туристи. Дори след много години на ръст на цените, те все още са по-ниски от тези в по-малко посещаваните от чужденци градове като Джакарта, Куала Лумпур или виетнамския Хошимин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    6 0 Отговор
    Тайланд е рай, нека всеки който има възможност на по екзотична ваканция да посети Тайланд.

    Коментиран от #2

  • 2 Дядо Вангел

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Сакън недей, ще обидиш 70% от аудиторията тук. За тях раят е в Северна Корея

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    1 7 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо Вангел":

    За тях рая е Северна Корея ,но нито един от тях не е заминал ,а си натискат парцалите из Европа или загнилата Америка! Що ли ???