Last news in Fakti

22 Август, 2019 10:07 24 147 13

Приятели изкупиха къщите на цяло село

  • испания-
  • село-
  • покупка-
  • приятели
Приятели изкупиха къщите на цяло село - 1
Снимка: Shutterstock

В испанския регион Галисия група приятели вложиха личните си спестявания в покупката на цяло село, което се намира в близост до един от най-известните маршрути в Сантяго де Компостела.

Във въпросното селце от близо 50 години не живее никой и поради това почти всички къщи са полуразрушени. В него има две вили, няколко хамбара, които могат да бъдат преобразени в жилищни площи. Младежите, купили имотите, планират да ги ремонтират, да ги посещават през уикендите, а след пенсия да се установят за постоянно. Общо приятелите са платили 140 000 EUR за имотите в селцето.

Близо 3000 е броят на изоставените селца в Испания, посочват експерти. Те се намират основно в Галисия, Кастиля и Леон. Там действат специални програми, чиято цел е да съживят тези селца, като ги населят с хора, на които им се предоставят имоти за по 1 EUR, но които новите собственици трябва да ремонтират за своя сметка в определен срок.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аахахах

    50 2 Отговор
    Галисия е едно от най-красивите места в Европа!
  • 2 Боби

    120 19 Отговор
    Боко и приятели си купиха държава.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 има такава държава

    80 16 Отговор

    До коментар #2 от "Боби":

    Приватизираха държава, не са я купили ,а я придобиха с парите на ,хората , и я източиха през сметките на НАП.
    Магистрали ,мостове пътища апартаменти,самолети, Ф-16 ,въртолети,кораби бойни и транспартни,леки коли държавна поръчка, субсидий от ЕО,ПАК БЪЛГАРСКИ ПАРИ, ТОВА Е БАНИЦАТА.
    Е тук там, някой хиляди хектари земя ,кой ги гледа...
    Златото и среброто и природните богатства е отделен роман за кражбите в България.
    Чужди пари и кредити зад които държавата е гарант, лесно се харчат.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Боби

    35 4 Отговор

    До коментар #3 от "има такава държава":

    А ние.Трай бабо за хубост.
  • 5 Дидо

    40 3 Отговор

    До коментар #2 от "Боби":

    Или по-точно си я заграбиха и я ограбиха.
  • 6 Ганай

    24 2 Отговор
    В БГ, отдавна има такива села.

    Коментиран от #8

  • 7 Хахаха

    9 1 Отговор
    Свиркай те, ако имате нужда от строителни работници, но предварително пригответе мезето и ракийката домашна, над 50 градуса, поне жена му да си отдъхне
  • 8 guest

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ганай":

    Има , ама няма с цени по 1 Е, по скоро продават съборетините за по 10 000 Е, не че някой ще купи
  • 9 Тролски Яжмиго сополив

    13 13 Отговор

    До коментар #3 от "има такава държава":

    И ми кажи че комунистите нямаше двойно на това да откраднат, ако управляваше леля Кури ака Госпожа Лъжа или Р.Овч или Станишев. Истината е че тъпите комуняги не могат на две магарета сламата да разделят и затова Луканов избра люде които могат да въртят бизнес и от които заграбените пари ще се множат, а не да се изарчат до дупка - специалитет на комунетата, малките наследници на червените вождове. Всичко е схема ама теб Тролски те е яд че не твойте са на чучурчето с медеца а хак да ви е 45 години власт да не видите на 45 избори баят да го ядете докато не изчезнете до крак!!!
  • 10 Гладе брокер

    17 5 Отговор
    5 дни не срещнах българин по улиците на Москва. Явно не е популярна туристическа дестинация. Затова реших да ви запозная с някои мои впечатления. Научени сме да тачим руснаците още от детската градина. Те нас никак не ни харесват. Не срещнах един руснак за 9 дни, който да се зарадва на българи. По-лошото е, че разходката в музеите им (Музея на руската история в Москва, ВНДХ) ме срещна с отблъскващата действителност, че руската държава е изтрила всички положителни достижения на българите и на това учи децата си

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 смях

    4 0 Отговор
    пак пълно с комплексирани коментиращи.
    Пишат за Испания , те си коментират за Боко.
    В Испания той ли управлява , че имало 3 хиляди обезлюдени села
  • 13 Румяна Костова

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гладе брокер":

    Странно занимание сте имали да се оглеждате за българи в Москва.И да следите дали московчани харесват българите или не.И защо трябва да се разтапят от удоволствие като видят наш сънародник? Ние ги предадохме за, едното само потупване по рамото от американците. Нашите политици се отказаха от изгодни суми, които биха влезли в бюджета ни само за да направят мръсно на руснаците .Срещу определена сума, разбира се Защо държавата Русия трябва да има в музеите си български достижения?