22 Август, 2019 06:21 3 194 4

Отчуждават имоти за строежа на АМ „Хемус”

  • правителство-
  • решения-
  • автомагистрала-
  • хемус
Отчуждават имоти за строежа на АМ „Хемус” - 1
Снимка: Shutterstock

По решение на правителството се отчуждават имоти и части от имоти - частна собственост, за изграждане на малко над 17 километра от автомагистрала „Хемус“, включително пътен възел „Плевен“. Имотите се намират в землищата на селата Каленик в община Угърчин, Лисец, Баховица и Славяни в община Ловеч, както и Николаево и Бохот в община Плевен. Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция „Пътна инфраструктура“. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождението на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Правителството реши също така да се учреди безвъзмездно право на строеж върху два имота, част от морското дъно в границите на вътрешните морски води на България в Черно море, в полза на община Бургас. По този начин ще се направи разширение на съществуващия пристан за кораби за сезонен превоз на пътници на остров Света Анастасия, ще се изгради убежище за малки плавателни съдове в акваторията на острова, както и защита на брега от вълните. Това ще повиши безопасността и продължителността на периода от годината за туристически посещения на остров Света Анастасия. Правото на строеж е учредено в съответствие с одобрения от министъра на регионалното развитие и благоустройството специализиран подробен устройствен план.

С друго решение на Министерския съвет Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество получава управлението върху държавен имот в град Добрич. Той е с площ 18,52 кв. м. и представлява помещение в сграда на ул. „Независимост“ № 5 в града. Помещението ще се ползва от бюрото на комисията в Добрич, което е към Териториална дирекция - Варна. До момента имотът е управляван от областния управител на област Добрич, но е с отпаднала необходимост за него.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sofia

    4 16 Отговор
    Какво ни занимавате с Ловеч и Плевен . Кой ти ходи там ?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Голям бюджет на Република България

    3 0 Отговор
    Аз служих в Ловеч при Джимарата. Обичаше съботното обедно опиянение.
  • 3 Pleven

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Sofia":

    Sofiiski marikon
  • 4 Друг софиянец

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Sofia":

    Това че ти по-далеч от тунела на Люлин не си ходил си е твой проблем.