Last news in Fakti

23 Август, 2019 14:21 3 613 5

Купувачите държат най-много на градината

  • великобритания-
  • имот-
  • градина-
  • купувачи

Готови са да похарчат до 11 000 EUR повече за имот със зеленина пред дома

Купувачите държат най-много на градината - 1
Снимки: Shutterstock

Локация, локация, локация. Това са трите най-важни неща за този, който е решил да си купи жилище. Доказателство за това е и проучване сред британските купувачи, което показва, че те държат най-вече на градината пред къщата и далеч по-маловажно за тях е колко добре е оборудвана банята или кухнята.

Друг извод от проучването на сайта за недвижими имоти Zoopla, че представата за добър дизайн не се ограничава само до изисквания интериор. Проучването показва, че почти половината купувачи са се отказали от придобиването на дадено жилище заради лошото състояние на градината, а 74% или са облагородили зелените си площи или възнамеряват да го направят с цел увеличаване стойността на имота си.

Средно потенциалните купувачи са готови да отделят 15 870 EUR за покупката на имот с градина. Тук се очертава и следната тенденция: хората, които живеят в югоизточната част на Острова са готови да платят най-висока цена, за да си купят имот с градина – 24 080 EUR, докато тези в Йоркшир – едва 9960 EUR.

Изследването показва, че средно британците харчат по 740 EUR на година за поддръжка на градината. В югоизточната част на страната сумата е най-висока – 890 EUR, а най-ниска е на северозапад – 570 EUR. За Лондон сумата е 610 EUR.

Колко бихте похарчили, за да превърнете жилището си в „мечтания дом”? На този въпрос собствениците на имоти отговарят 8060 EUR. В източната част на острова са най-щедри – 11 950 EUR, а в Уелс са най-скромни 6400 EUR.

За повечето британци най-важно в собствената гардина е да имат място, където да седнат и да си починат след тежкия работен ден.

Купувачите държат най-много на градината


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко брокера

    4 2 Отговор
    Аз имам тиква под магнолиите в двора, това брои ли се ? И зелено имам много вече, ама съм го прибрал на сенчесто !
  • 2 Арх. Селотарикатски

    7 0 Отговор
    Ние от камарата на архитектите, заставаме твърдо зад нашите убежсения, че зеленината е за селата, а тук в София, както и във всеки по-голям град това е ненужно разхищение на квадратура, която може да се застрои с тухли и стоманобетон. На който не му харесва в Манастирски ливади, Студентски град или примерно ж.к.Младост, да си върви на село. А ние специалистите по оформянето на градската среда, ще довършим започнатото във всеки квартал на столицата. И не, не го правим от икономически подбуди, а защото за нас е приоритет да организираме околното пространство в градската среда по начин, по който жителите на столицата ще се чувстват в хармония със заобикалящата ги среда, ще се чувстват комфортно и ще могат да се освабодят от стреса на работното място, прибирайки се към домовете си. Също така вярваме, че това ще е в интерес на нашите деца и внуци, а освен това така са ни учили и в университета.
  • 3 Гладен архитест на Зоофия

    6 0 Отговор
    Вече 30 години, ние, спецалистите по оформяне на градската среда, водим тежка битка с дивата растителност, която се опитва да прикрие нашите шедьоври на съвременното строителство. Бас държа, че колегите от Великобритания и в частност Лондон, не могат да се похвалят с такъв прекрасен плочник, като бул. Граф Игнатиев, където сивите плочки се вписват идеално в сивото смогово небе и където в дъждовно време вълнистата настилка, съчетана с акуловите перки(така наречените трамвайни ограничители) създават, в очите на преминаващите впечатление за морски пейзаж, като ефекта се подсилва и от мириса сол, заради солените цени на ремонта, пейките и т.н. В заключение: сигурен съм, че благодарение на нашите усилия, след още 30 години нашата столица ще влезе в учебниците по архитектура и градоустройство и тук ще идват студенти от цял свят с надеждата да споделим нашият опит с тях.
  • 4 Върви народе възродени

    5 0 Отговор
    Къща с градина- това не е за масовия българин за който да поддържаш някаква зелена площ е унизителен селяшки труд. Друго си е да му седнеш със салатка и ракийка на балкона или в хола пред телевизора.
  • 5 guest

    0 0 Отговор
    Средно се пада по 100 лв на месец за подръжка на градина. В България, цените са доста по-високи, към 500лв. на месец. Затова и хората може би са на балконите....