Last news in Fakti

26 Август, 2019 13:37 2 433 3

Непрекъснат ръст на наемите в Манхатън

  • манхатън-
  • сащ-
  • лукс-
  • апартаменти-
  • наем-
  • цени

47-ми месец месечната рента се увеличава

Непрекъснат ръст на наемите в Манхатън - 1
Снимка: Shutterstock

С 5.7% са се увеличи през юли наемите на апартаментите в престижния нюйоркски квартал Манханът на годишна база. Потенциалните купувачи също са продължи да бъдат активни на пазара.

През юли в Манхатън са били подписани 6460 договора за наем, което с 5.1% повече в сравнение със същия месец на миналата година. Ръстът на наемите донякъде се дължи и на неопределеността в сегмента на продажбите. Към момента потенциалните купувачи заемат изчаквателна позиция и продължават да са наематели. Част от собствениците предлагат на клиентите си бонус под формата на едномесечен наем.

При наемите на луксозни апартаменти средната рента за юли е била 10 790 USD, което ръст от 12.5% на годишна база. Средната наемна цена на новите договори, които са с 5.5% повече в сравнение с миналата година, е 8400 USD. Това е с 3.4% спрямо средните наеми през юли 2019 г. По високият данък върху придобиването на луксозни имоти доведе до отлив на купувачи.

С 1.7% са се увеличи наемните нива в Бруклин през юли т.г., достигайки до 3000 USD, което е рекорд за района. Броят на новите договори се е увеличил с 13%, до 1759.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азз

    9 3 Отговор
    Ау, страшна новина.
    Местя
  • 2 Беден брокер

    19 2 Отговор
    Ето, виждате ли - в Манхатън продължават да растат, а вие искате в София, Плевен или ТЪрново да намаляват?!? Че Плевен да не е по-назад от Манхатън?!?
  • 3 ssss

    1 1 Отговор
    Я си стой в Плевен, щом толкова ги разбираш. Ш*б*н провинциалист :)