25 Август, 2019 21:30 5 745 13

Airbnb с огромна печалба

  • airbnb-
  • печалба-
  • резултати-
  • приходи

Достигна 9.4 млрд. USD

Airbnb с огромна печалба - 1
Снимка: Shutterstock

Само през първото тримесечие на текущата година в платформата за онлайн резервации Airbnb са направени рекордните 91 млн. резервации. Сумата им е 9.4 млрд. USD, което е ръст от 31% на годишна база. Към края на март 2019 г. в баланса на платформата е имало 3.5 млрд. USD.

Ръстът на приходите на компанията през миналата година е 40% спрямо 2017 г. сочат финансовите резултати.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обективен

    29 5 Отговор
    Това са фирмите на бъдещето....проста работа но удобна и евтина - вместо на хотел , спиш в свободен частен дом...
  • 2 Байчо

    21 5 Отговор
    И разбиват цели отрасли...като Uber

    Коментиран от #7

  • 3 Гост

    24 22 Отговор
    Дайте да спим по хорските апартаменти, че да ни е по- евтино... Airbnb се чудят как да го забранят в цял свят, понеже е нелоялна конкуренция и подбива целия хотелски отрасъл, където работят хиляди хора- плащат се данъци, осигуровки и т.н. пречи на живущите- съседи (има доста изписано по темата) - шум, купони, пояни турсти и т.н.- не се ползва по предназначение апартамента, а като хотел, без да е одобрен по проект в сградата да е такъв! Ако има хотел на 2 етаж, защо аз да не си направя чалга клуб на третия примерно?! Отедлно пречи на местните да си наемат жилище- много двустайни апартаменти в центъра са превърнати в aribnb вече, което надува ценита на имотите- покупка и наем до нелогични нива в определени райони (например около бул. Витоша) и прочие само негативи.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Фен

    11 0 Отговор
    Но пък информацийката е уникална! Аз поне , нищо не разбрах. Надявам се, каката дето я е писала, да не е а висше образование.....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    17 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Преди да плещиш глупости да беше влязъл поне един път в сайта за който се правиш на разбирач !!! И щеше да видиш , че в него 70 % са хотели и апартаменти които се отдават на хотелски начала и собствениците НИКОГА не са живели в тях , а най-често са фирми замаскирани зад частни лица !! И реват не хотелите , а туристическите агенции , дето работят на процент от продадените нощувки , ама процент от 30 до 60 !!! А сайта събира само една мижава такса , дето няма и 10 % !!! Намерил се "защитник" на хотелите , хахаххах !!! И ще имаш да чакаш да го забранят , ако не си чул , вече има подсайт за луксозни имоти , с нощувки по 20 до 100 000 (хиляди ) долара !!! Да не говорим , че има още поне 5 такива сайта и то големи !!!

    Коментиран от #12

  • 7 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Байчо":

    Кой отрасъл ти е на мъка , бакшишкия ??? Спокойно , той и без това си е заминал , още догодина тръгват автономните таксита !!
  • 8 Западните Балкани

    9 0 Отговор
    Със сигурност тези увеличават туризма за разлика от Борисов с идиотската идея да финансира пътя на идващите в България. Хората зная какво получават и колко плащат за него. Нещата стават с мисъл за потребителя на услугата, а не за печалбата. Тя идва от оборота.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Optimist

    6 7 Отговор
    До 6
    Приятелю, ела да живееш във входа ни за седмица, в пресечка на Витошка и ще разбереш какъв е проблема с лтдаването на жилища на такъв принцип.
    Иначе от Люлин е лесно да се съди и одобрява.
  • 11 гост

    5 5 Отговор
    Доказаха, че Юбър, замислен като идея да регламентира и урежда споделеното пътуване с цел намаляване на колите по пътищата и задръстванията, има точно обратния ефект след като стимулира хора да работят основно като шофьори, което увеличава задръстванията в градовете.
    Доказаха, че ЕърБнБ има негативен ефект върху наемите и цените на жилищата, а първоначалната му цел е била да донесе някакъв доход на собственици на празни жилища, но прераства в бизнес с цел печалба и схеми за нелегално хотелиерство.
    Едно е първоначалният замисъл, а съвсем друго е в какво се превръща и няма нищо лошо да се наложи забрана в случай на злоупотреба и негативен ефект. В много страни от ЕС вече са наложени ограничения и забрани за ЕърБнБ, защото се оказва, че хора с ниски доходи остават без възможност за наем на жилище при увеличаване на наемите с десетки проценти за 1-2г.
  • 12 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Като гледам какви простотии пишеш явно ти се изказваш по тема, от която хал хабер си нямаш. Airbnb съм влизал много пъти, но ти във вход, в който се одавата Airbnb апартамент влизал ли си някога?! Бил ли си съсед на такъв апартамент? А наемодател гонил ли те е, защото иска да припечалва от Airbnb повече, отколкото ти му плащаш наем? Това са реални случаи, а това, което ти пишеш за нощувки по 100к евро за простотии и глупости. Като ти чета скодоумния коментар ми става ясно, че изобщо не знаеш какъв е замисъла на платформата и нейната история. Хайде влез и прочети малко историята на компанията и тогава се опитай да се изказваш, че много се излагаш!
  • 13 Optimist

    4 3 Отговор
    В нашия вход бяха изгонени дългогодишни наематели на вече 4 апартамента, за да станат доходоносни Airbnb-та. Така че не ми говорете за положителен ефект. Той е такъв само за сивата икономика.