28 Август, 2019 09:37 2 510 4

Намирате всяко място, което няма адрес

  • карта-
  • адрес-
  • намиране-
  • софтуер-
  • приложение-
  • what3words

Безплатно приложение е разделило планетата на 57 трилиона квадрата

Сигурно ви се е случвало, когато въведете за търсене даден адрес, апликацията да не успява да го открие или да ви предложи погрешно място. Според английската компания whаt3wоrdѕ това вече е в миналото, тъй като тя е разработила апликация, чрез която този бъг вече е премахнат. За целта софтуерните специалисти на компанията са разделили планетата на 57 трилиона квадрата, като всеки един от тях е наименуван с три думи. Така whаt3wоrdѕ успява да локализира всяко място на планетата.

Приложението работи по следния начин: изплащаш чрез него точната си локация на приятел, с когото имаш среща. Преди да се шерне адресът се отваря прозорец, в който изпращачът може да наименова локацията с три думи. Получателят може да отвори линкът с друго приложение, като например Gооglе Марѕ или Аррlе Марѕ и съответно потребителят да бъде упътен до съответното място.

Първоначално приложението е било само на английски език, но днес вече е достъпно на 36, сред които и няколко китайски диалекта.

Най-голям успех компанията има в Монголия. Там приложението вече се ползва като официална система за адресиране от пощите, банките и таксиметровите компании.

Най-новото достижение на компанията е изработването на карта на бежански лагер с над 100 000 души в Уганда. Там вече всеки човек има адрес. Предимството на безплатното приложение е, че то може да работи в offline режим.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бл.134 в Зап. парк

    4 5 Отговор
    Разпрано , сумата получена .
    Национална инициатива и фонт " Мавзолей Бойко Борисов"
    Българино , не се чуди инвестирай
  • 2 Бат Гиорги алкохолеца

    6 5 Отговор
    Страшна простотия
  • 3 смок

    6 1 Отговор
    О чудо! Може "... да отвори линкът с друго приложение, като например Gооglе Марѕ или Аррlе Марѕ ..." ... в offline режим!
  • 4 Вуте

    8 2 Отговор
    offline режим... изплащаш чрез него... да се шерне ... Та ко риече???