Last news in Fakti

2 Септември, 2019 11:11 3 309 3

Чужденци изкупуват парижките имоти

  • париж-
  • франция-
  • брекзит-
  • чужденци-
  • покупка

Акцентът е върху луксозните имоти и тези ново строителство

Чужденци изкупуват парижките имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Чуждестранният интерес към придобиването на жилища в Париж нараства. Най-активни на пазара остават британците, които бързо сключват сделки с имоти на френския пазар, опасявайки се от последствията от Брекзит. Несъмнено мощен фактор, който тласка към реализирането на повече покупко-продажби са и ниските лихвени проценти по ипотечните заеми.

На практика днес във всеки район на Париж луксозните имоти и тези от първичния пазар се купуват буквално за 24 часа. Сред купувачите има и много французи, които от години живеят на Острова.

И все пак – причината за повечето сделки е фактът, че много от жителите на Великобритания не са сигурни в своето благосъстояние след влизането в сила на Брекзит. Процесът по излизането на страната от Съюза може да приключи още през октомври т.г.

Ръстът в търсенето доведе и до рязко поскъпване на цените на всички видове жилища във френската столица. Средната стойност днес е 8400 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Someone

    5 1 Отговор
    Идиоти! Купуват на пика на балона, когато вече и големите медии като CNBC алармират всеки ден за предстоящата рецесия. След година-две всичко, което са купили ще могат да го видят 30-40% надолу.
  • 2 тстст

    2 4 Отговор
    Каква рецесия бе овчи :)... живей си под наем и чакай балона да спадне! А хората през това време се устройват! Значи да ти обясня по-просто! Пазара....
    Търсенето определя цената и предлагането!
    У София идват всеки ден нови и нови хора от прованса, да се устроят тук, да си намерят работа, да си купят жилище - София е България. Тук няма как да спаднат цените понеже търсенето се повишава лавинообразно! То и в Париж е така , а ти си чакай рецесията :)))) Купувай злато вместо покрив над главата си - после него ще ядеш!

    Коментиран от #3

  • 3 Умен

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "тстст":

    Викаш 2008 пак са се вдигали цените, а? Не помня 2008 да е нямало приток към София, въпреки това цените се сринаха.