3 Септември, 2019 09:37 2 484 4

Не успяват да усвоят парите за саниране

  • саниране-
  • проекти-
  • кандидатстване-
  • пловдив

До 1 декември 2019 г. Пловдив събира нови проекти

Не успяват да усвоят парите за саниране - 1
Снимка: М. Богданова ©

Нов прием за саниране на жилищни сгради по ОП „Региони в растеж” пуска община Пловдив. Крайният срок за кандидатстване е 1 декември 2019 г. Събраните до момента над 50 проекта не са достатъчни и съществува риск от недостиг на усвоените пари до 2023 г.

Четири са направленията, по които ще се търсят проекти – енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради, административни сгради и в студентски общежития, културна и социална инфраструктура.

Най-голямото неизхарчено перо в момента е за енергийна ефективност. В договорните 80 млн. лв. за всички дейности по „Региони в растеж” влизат преобразяването на зоната в карето между „Марица- Юг”, „Източен”, „Цар Борси III Обединител” и „Кн. Мария Луиза”, предгаровия площад и квартал „Гладно поле”. В проекта е заложено, че освен тези проекти, трябва да се санират сгради за 18 млн. лв., тъй като са неизменна част от „Региони в растеж”, уточнява TrafficNews. Ако парите не бъдат усвоени, има опасност Община Пловдив да връща средства на управляващия орган.

Проектите, които ще са приоритет при оценката на фишовете са част от културната инфраструктура, сгради в зони за въздействие по „Региони в растеж”, както и такива в Централна градска част, зоните около Капана, Тютюневия град и други в централна градска част.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    18 1 Отговор
    Толкова пари за крадене са си заделили, че не могат да насмогнат :)
  • 2 МВР

    1 0 Отговор
    Вескоооо, къде си, бе? Вземи и щерката!
  • 3 Ироничен

    0 0 Отговор
    Мързелив Тотев!
  • 4 Филип ll

    0 0 Отговор
    ОК. Нашия блок е 4 входа по 4 етажа в Каршияка. Сами си събрахме парите и санирахме. Целия блок излезе 64 хиляди лева. Дайте ги тези 80 милиона лева директно на хората и ... 80 000 000 делено на 64000 прави 1250 блока като нашия. Това означава саниране на всички блокове в Пловдив, плюс пълно възстановяване на Тютюневия Град и Капана. Нищо такова никога не се е случвало, и никога няма да стане. Станало е в Чехия, Хърватска, Полша, Словения. Там - ДА. Тук - НЕ.