4 Септември, 2019 16:47 6 918 5

Още по-евтино продават къщата на Красимир Гергов

  • къща-
  • оборище-
  • търг-
  • красимир гергов

Началната цена е 11.3 млн. лв.

Една от емблематичните за София къщи, намираща се ул. „Оборище”, излиза за втори път на търг. Този път първоначално обявената цена е 11.3 млн. лв. Официално имотът е собственост на консултантската компания „К Консултинг”, която е на Красимир Гергов.

Триетажният имот е с разгъната застроена площ от 1100 кв.м и дворно място от 2.4 декара. Към нея има още две постройки, съответно с площ 108 кв.м и 9 кв.м. Тя е построена през 1931 г. от търговеца на тютюн Крум Чапрашиков и е обявена за паметник на културата с местно значение през 1978 г. След 1944 г. е национализирана и в нея за кратко живее Тодор Живков преди построяването на резиденция „Бояна“.

До 30 септември се приемат предложения за участие в наддаването, а офертите ще бъдат отворени на 1 октомври в сградата на Софийския районен съд.

Върху къщата има няколко тежести, в това число договорна ипотека в полза на Банка „Пиреос”, една ипотека в полза на „Джеррард естейт холдинг“ и две възбрани от края на февруари и началото на април 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тип на трансмисията

    16 0 Отговор
    Много мрачно вътре като атмосфера.

    Коментиран от #2

  • 2 Еее

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тип на трансмисията":

    Ами за тия пари дето искат направо като черна тъмница ми се вижда.😂
  • 3 Голф без ф

    7 0 Отговор
    Този рекламен шльоко, дето се мислеше, че е ортак с Доган, го съблекоха чисто гол ,обра на Американчетата фирмата, интересно те как не са го погнали.
    А сега играй голф ,с две голф-топки Пеевски и Доган !
  • 4 Гост

    21 0 Отговор
    За това "нещо" искат такава сума?! Не мерси, за тези пари ще си купя остров с вила на Карибите или замък с 30дка.гора в Белгия до Брюксел.
  • 5 врачко

    3 0 Отговор
    Нека се наиграят - накрая ЛИДЛ ще купи имота за паркинг, а БиБи ще дойде да реже лентата...