5 Септември, 2019 10:43 2 955 6

Редица строителни проекти няма да бъдат реализирани

  • пловдив-
  • проекти-
  • реализиране-
  • инвестиране

Сред тях е спортна зала за 50 млн. лв.

Редицата проекти в района на Колодрума в Пловдив няма да бъдат реализирани. На първо място това е спортна зала на стойност 50 млн. лв. Тя трябваше да е част от цяло спортно градче, чиято реализация е замразена. Трябваше да бъде изградено и олимпийско стрелбище, паркинг, футболни и баскетболни игрища на открито, както и пешеходна пасарелка над бул. „Менделеев”.

Кметът Иван Тотев призна, че не е стигнало времето, за да се реализират част от тези инвестиции. Остава нерешен въпросът със стрелбището, което вече има издадено разрешително за строеж. Новоизбраните общински служители ще трябва да решат и какво да се прави.

Другата обществена поръчка, която пропадна е за пешеходна пасарелка над бул. „Менделеев”, която да свързва с паркинга на ритейл парка от другата страна на булеварда. Сумата, която беше приготвена е 378 000 лева с ДДС за проектирането и изграждането на съоръжението. Това не е първи опит градските власти да изградят подобно съоръжение, но предишните процедури бяха прекратени. Причината – цената от 200 хил. лева за проектирането и изпълнението, била твърде занижена. Въпреки че се проведоха пазарни проучвания, нито една фирма не се е явила на конкурса.

Другият казус, който трябва да бъде решен е емблематичната баскетболна зала „Академик”, припомня Trafficnews. Казусът със залата датира от близо десетилетие. Преди залата се е стопанисвала от баскетболния клуб, но след дела тя бива дадена на Пловдивския университет. След споровете, в крайна сметка баскетболния тим се отказва да тренира в залата. В момента тя е в окаяно състояние и се ползва единствено от студентите.

Освен обновяването на „Академик” трябваше да се направи и малка спортна зала зад мултифункционалната. Тя трябваше да бъде с топла връзка към Колодрума, за да може там отборите да загряват по време на големите състезания, както и да се изгради бекстейдж за концертите. Там нещата обаче така и не стартираха.

Друг проект, който не видя бял свят в зоната е обособяването на външни игрища по подобие на младежкия центъра на Гребната база.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданин

    16 2 Отговор
    За 50 000 000 лева се строят разни метални конструкции!!???? Няма такова крадене!
  • 2 Цуци

    18 1 Отговор
    Хихи..тотееффф излез и кажи че парите се откраднаха , няма ги и толкоз , кво се обясняваш бе майна . Кажи , имах нужди , покрих ги , лесно е.
  • 3 Жорко

    10 1 Отговор
    То г-н Тотев не спря да върши услуги на кого ли не, само за гражданите няма пари.
  • 4 Дъ гу

    1 2 Отговор
    Ай спочко, ше дойде другото гепи парче Зико и ше продължи с лъготенето на майните и пълненето на джоба си, а към списъка на маминият може да се прибавят испанската система, гребния канал 2, зоологическите разкопки, модьр царевец, централна гара пробив, тъпотията кауфланд в супер център и тн
  • 5 Име

    3 0 Отговор
    Абе не е проблема само в краденето. Това каре там вместо да остане само за спортни зали, паркинги и паркове, го нсцвъкаха с тъпи блокове. Вече няма къде да се построят толкова много зали и съоръжения, всичко ще е супер нагъчкано.
  • 6 KENEPH BG

    5 0 Отговор
    Ясно е че се краде, но също така е ясно че съвсем целенасочено всички пари се изтеглят в София. Там се краде още повече, но все остава нещичко за техните местни глезотийки като метро, терминал 2 ... бездънната помийна яма София е раково образувание и някой ден ще унищожи напълно подопечната ѝ територия. А иначе описаните проекти са безсмислени, точно както пробива под централна гара или втория гребен канал. Да изравнят терените където няма да се строи и да ги залесят във вид на паркове - евтино, красиво и екологично. Но от зелени площи няма келепир, нали така другарки и другари!