Last news in Fakti

16 Септември, 2019 06:21 3 112 2

Сингапур измести Китай при инвестициите в имоти

  • сингапур-
  • китай-
  • азия-
  • нвеститори-
  • пари

За първото полугодие сингапурците са вложили 10 млрд. USD

Сингапур измести Китай при инвестициите в имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Най-големите инвеститори в недвижими имоти от Азия са сингапурците, сочи изследване на консултантската компания JLL. По сделки с недвижимости зад граница те са на първо място за първото полугодие на текущата година. Досега челното място беше за Китай.

Над 10 млрд. USD са похарчили сингапурските предприемачи за периода януари-юни т.г. От тях 78% са вложени в придобиването на имоти в Азия, а 18% са инвестирани в Европа, Близкия Изток и Африка. 4% остават за САЩ.

„Предприемачите от Сингапур са добре образовани по отношение световния пазар на недвижими имоти и чрез покупка на подобни активи успешно диверсифицират рисковете. Китай остава най-популярния пазар за сингапурските предприемачи”, казва старши мениджъра за Азия на JLL Тим Греъм.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 я давайте

    8 3 Отговор
    Ми да идват и те тук да купуват имоти до магистраолите на Баце и без друго той заяви че не смогва с инфраструктората толкова предприятия никнели като гъби ма ние не ги виждаме но това е друга тема.Може и да има някъде до 2-3 големи града а в останалото вижда ли го някой ? Правят се градинки и всевъзможни глупости а младите напускат, напускат ма на кого му пука важно е да се "усвояват" едни пари това е !!!

    Коментиран от #2

  • 2 texas

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "я давайте":

    I am sure,they have not idea such country exist,this first.Second when they invest,it is reason,,,what is the reason to put money here,,,not a Asian way.