17 Септември, 2019 11:33 3 013 5

Строят „фалшив” град за обучение на служители

  • фалшив-
  • град-
  • проект-
  • сащ-
  • форт бенинг

Инвестицията надхвърля 17 млн. USD

Строят „фалшив” град за обучение на служители - 1
Снимка: Shutterstock

В една от най-големите военни бази в САЩ – Форт Бенинг, ще се появи фалшив град. Той ще представлява своеобразен комплекс за обучение на служители от имиграционните служби. В рамките на проекта ще бъде симулиран животът в градските райони, както и редица детайли, характерни за обикновеното ежедневие. Фалшивите къщи ще разполагат с всичко, което има в един обикновен дом – мебели, съдове, детски играчки, дори фалшиви паспорти, които могат да бъдат намерени на местата, където живеят нелегално пребиваващите. В някои от къщите ще има скрити стаи и лаборатории за правене на наркотици.

Учебният център ще бъде разположен в 50 сгради с площ от 400 до 100 000 кв.м. Корпусите ще бъдат на модулен принцип, за да може да се обединяват в различни конфигурации, с цел пресъздаване на картини от различни щати и градове. Цената на проекта надвишава 17 млн. USD.

Към момента на територията на Форт Бенинг вече се обучават митнически служители и такива от имиграционните служби, като развиват бойните си умения и начини за провеждане на тайни разследвания.

Проектът е една от мерките, предприети от администрацията на президента Доналд Тръмп, по отношение на бежанците. Всичко това се реализира в контекста на затягане правилата за мигранти. Промяна има и в инвестиционната програма EB-5. Зелената карта за предприемачи поскъпва почти двойно. Също така се увеличават и сроковете за обработка на молбите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    14 2 Отговор
    Да не забравят и хит дог колички за повече реализъм!

    Коментиран от #3

  • 2 Мартин

    11 3 Отговор
    Ние не можем да си позволим да потроим истинска сграда, където истинските ни войници да се помещават. Вместо да се пъчим, по-добре да си плащаме на САЩ да ни пази, няма какво да се самозалъгваме, че имаме някакви шансове срещу основните ни заплахи. 150 милионна Русия и 80 милионна Турция - дали ще си купим 6 самолета или 16, ако ще и 66, просто нямаме шанс, говорим за различни измерения.
  • 3 Put In

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Ние сме инсталирали диспенсъри за качамак в СУ-29 - за повече патриотизъм.

    Коментиран от #4

  • 4 Бесен Язовец

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Put In":

    В СУ 29 може и да има н я м а д а с п о р я!
  • 5 Бачо Киро

    5 0 Отговор
    То пък голяма новина ... Армията на САЩ строи такива градчета постоянно и наема цивилни да играят роли. Краят на 90те и началото на 2000 в Германия имаше две такива "постановки". Вие си решете според хронологията за къде са се готвели.