Last news in Fakti

1 Октомври, 2019 11:37 3 034 4

Съседите с по-атрактивна „Златна виза”

  • гърция-
  • златна виза-
  • чужденци-
  • инвестиции

Гърция последва примера на Португалия

Съседите с по-атрактивна „Златна виза” - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцките власти планират да последват примера на Португалия, където чуждестранните купувачи на имоти могат да плащат фиксиран годишен данък. Също така южната ни съседка възнамерява да легализира онлайн сделките с недвижимости. С цел да е по-атрактивна ще бъде актуализирана и програмата „Златна виза”.

Още през лятото гръцките власти обявиха за намаляването на редица данъци в сектора на недвижимите имоти с цел стимулиране ръста на икономиката. Целта е ръст на БВП на Гърция през 2020 г. до 3%.

Към момента 60% от чужденците, а именно 4500 души към юни 2019 г. са получили гръцко гражданство благодарение на инвестицията в недвижими имоти.

Гръцката „Златна виза” стана популярна преди 3 години, най-вече сред китайците. Последва значителен ръст на чуждестранните инвестиции. Само за първото полугодие на текущата година той се е увеличил със 130% спрямо същия период на 2018 г. За да не натоварва общинските власти в Атина, правителството разреши на чужденците, които искат да си купят имот в гръцката столица, да подават заявления, в която и да е община.

И през 2020 г. Гърция ще дава гражданство срещу инвестиции. Очаква се по тази схема да привлече в рамките на една година поне 200 милионера.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОКО

    7 1 Отговор
    А ГЕНЕРАЛ БОКО КАК ЩЕ ГЕПИ ПАРАТА...ОПАЛАТА..
  • 2 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    НЕВЕРОЯТНА ПРОМЯНЯ В ГРЪЦКАТА МИТОЛОГИЯ !!!!! ---ГОРГОНАТА ПОБЕЖДАВА !!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 богаташчето

    3 2 Отговор
    С България - същото. Ще дойдат китайци или други с пари и ще изкупят имотите , цели села могат да изкупят. Румънци, турци. Поне сме комши с тях.
  • 4 EURO

    2 3 Отговор
    И Гърция е фалирала като България.