2 Октомври, 2019 16:21 5 683 6

Пловдив с нов голям парк

  • пловдив-
  • парк-
  • община-
  • строителство

Ще се разпростира на площ от 34 декара

Нов парк от 34 декара може да бъде изграден в съседство на футболната база на Ботев Пловдив в пловдивския квартал Коматево. Това ще стане в случай, че общинските власти гласуват смяна статута на земята, която в момента е „пасище”.

Бъдещият парк ще има алейна мрежа, паркинг, заведение, стопанска база за поддържане на зелени площи. Ще има детски и спортни площадки, атракциони и развлечение. Зоната трябва да бъде направена така, че шумните игри и места да се съсредоточат в една част, като да е осигурена изолация с растителност и да е достатъчно дистанцирана от Зоната за пасивен отдих.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Песимист

    16 10 Отговор
    Пловдив е много хубав град но с 50% циганско население .

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Стефан

    9 2 Отговор
    В коматево няма един циганин там местните не ги понасят
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Реалист

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Песимист":

    Не си песимист, а реалист, реално погледнато. Скоро ще си песимист ако пак напишеш, че са 50%, защото тогава ще са 60% . Столипиново е най-голямото циганско гето в България, а значи и в цяла Европа, освен ако няма някое по-голямо в Румъния, ама се съмнявам..
    Относно парка, по заглавие ще кажеш "дотук добре" , но след като видиш "може да бъде.." и "това ще стане след.." всичко пропада.. Пловдив има остър дифицит на паркове, а като се прибави, че и няма квартали с къщи, а всичко е само натъпкани със стари блокове и нови кооперации квартали, картинката е ужасна. Една сравнително малка градска градина в целия централен район е смешно за град с население почти половин милион..Завиждаме и злобеем на софиянци и София, че било мръсно и натъпкано, а не гледаме себе си. В София има 5 огромни парка и още десетки средно големи паркове, както и стотици градинки. Както и множество минерални извори. А по южната дъга на столицата има непрекъснато протежение дълго 10 километра което е изцяло съставено от квартали с къщи.
    Следователно Пловдив е много по-натъпкан и мръсен град от София..

    Коментиран от #6

  • 6 Филип ll

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Ти може да завиждаш и злобееш на София, защото не си никакъв пловдивчанин, и пришълец от близките села. Циганите не са по-малка напаст от вас, селяните. Освен двете градски градини - старата в Мараша, и новата за която говориш, центъра на Пловдив има два големи парка - хълмовете Бунарджик и Джендем тепе.
    Що се отнася до този проект за парк на къра, в Европа такива паркове няма, има Зелен Пояс около града където никой нищо не може да пипне, камо ли пък да строи.