Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 06:21 5 326 0

Промениха статута на редица имоти

  • правителство-
  • министерски съвет-
  • решение-
  • бдж-
  • български пощи
Промениха статута на редица имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Министерският съвет прие решение „Холдинг БДЖ“ ЕАД да продаде чрез пряко договаряне три апартамента, които се намират в София и чиято продажба ще се осъществи с наемателите им. С продажбата на недвижимите имоти, дружеството ще се разпореди възмездно с активи, които не са необходими за дейността му и от управлението на които няма съществена икономическа полза.

„Български пощи“ ЕАД ще продаде недвижим имот чрез пряко договаряне на Община Видин. Продажбата ще се извърши по цена, не по-ниска от определената от независим оценител. Имотът се намира на територията на общината, не е необходим за дейността на дружеството, а поддръжката му е свързана с неоправдани разходи.

Чрез пряко договаряне „Български пощи“ ЕАД ще продадат и свой недвижим имот на Община Асеновград. Имотът се намира в с. Бачково, община Асеновград. Продажбата ще се извърши по цена, не по-ниска от определената от независим оценител. Имотът не се използва от дружеството, а поддръжката му е свързана с неоправдани разходи.

„Български пощи“ ЕАД ще продадат също така своя дял от недвижими имоти в с. Дорково, община Ракитово. Обектите не се използват повече от 20 години, в лошо конструктивно състояние са и не са необходими за дейността на дружеството. Продажбата ще се извърши по цена, не по-ниска от определената от независим оценител, на съсобственика на имотите.

Правителството предостави за управление имоти - публична държавна собственост на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Имотите представляват 8-и и 9-и етажи в административна сграда №1 на бул. „Цар Борис III“ №215 в гр. София. Имотите са необходими на МРРБ за обезпечаване на нормалния работен процес на Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие” като част от специализираната администрация на министерството.

Министерският съвет предоставя правото на управление върху имот - публична държавна собственост на Държавен фонд „Земеделие“. Имотът, заедно с построените в него сгради, се намира на бул. „Цар Борис III“ № 136 в гр. София и е с площ 20 455 кв. м. И към момента той се използва от фонда. Средствата, свързани с неговото управление, в т. ч. поддръжката му и заплащането на съответните местни данъци и такси, се заплащат чрез бюджета на Държавен фонд „Земеделие“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА