Last news in Fakti

7 Октомври, 2019 14:15 3 994 2

Световна платформа допусна имотна измама

  • airbnb-
  • испания-
  • платформа-
  • измама

Клиентите платили авансово 11 800 USD

Световна платформа допусна имотна измама - 1
Снимка: Shutterstock

Семейство стана жертва на измама в най-голямата онлайн платформа за краткосрочно отдаване под наем Airbnb. Двойката наела луксозен апартамент на остров Ибиса, но в последствие се оказало, че въпросният имот въобще не съществува.

В обявата било посочено, че жилищата се намират в луксозния комплекс Las Boas. Разполагали с турска баня, хидромасажна вана, мраморна тераса и частен асансьор.

В последствие се оказва, че авторите на обявата са откраднали снимките от сайт, който рекламира жилищен комплекс. Част от собствениците на имоти в Las Boas ги отдават в Airbnb и именно от там е дошло и забавянето при разкриване на измамата.

Обявата вече е спряна. От онлайн платформата водят разследване.

Младото семейство е поискало да му бъде възстановена в пълен размер сумата от 11 800 USD.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 брях

    7 4 Отговор
    Балъци бол.Тарикатщината се наказва!
  • 2 No Exit from Brexit

    4 0 Отговор
    Опит за измама, защото айр БНБ никога не плаща на наемодател преди наемател да се настани в имота му. Така че, ако изобщо нещо такова се е случило, парите им са задържани в системата на айр БНБ и върнати. Загубата е по-скоро в пропуснати ползи, едно е да резервираш навреме, друго в последния момент.