Last news in Fakti

8 Октомври, 2019 11:11 3 474 7

Новата най-тънка сграда в света (ВИДЕО)

  • париж-
  • франция-
  • архитектура-
  • сграда-
  • дизайн

Намира се в Париж и е с 25 кв.м РЗП

Двамата архитекти Марк Сирвин и Клеманс Елиард са решили да реконструират стара, тъмна и тънка сграда, в непосредствена близост до Hôtel des Invalides в 7-ми район на Париж. Разгънатата застроена площ на 4-етажната постройка е едва 25 кв.м. В къщата има всичко – кухня с дневна, кабинет, спалня и баня.

Пространството е напълно оборудвано с нормална кухня с всичко необходимо в нея. По поръчка са направени шкафовете и етажерките. Подът е направен от метална решетка, което позволява на всички нива да прониква естествена светлина. Дневната заема голяма част от имота – 15 кв.м, а банята е разположена на едва 3 кв.м. Стълбището се ползва и като допълнително място за съхранение на вещи, благодарение на скритите шкафове. За реновирането на къщата са били необходими 4 месеца и 3000 EUR/кв.м.

Архитектите признават, че къщата не е подходяща за семейство с деца, но е идеален вариант за млад служител, студент или за някой, който тепърва започва кариера във френската столица.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курни

    7 2 Отговор
    Тънък е хоят, но сградите са тесни!
  • 2 20 квадрата

    7 1 Отговор
    Тези май не са виждали ново строителство в София.
  • 3 аха

    3 0 Отговор
    все едно си е кораб или подводница!
  • 4 ХилядитеЗаНищо

    8 6 Отговор
    3000 евро/квадрат за реновиране. Разбирай измазване и боядисване ) Така става когато възпиташ население с 2 вързани ръце, които да теглят заеми от банки с лихви, за да викнат някой да им измаже и боядиса в бяло стените ... този някой им иска безбожни пари, защото и той има заеми и лихви в банката. До кога този порочен път ще му казват "икономика базирана на услуги" ... и даже ние се хвалим, че го следваме по европейски ?

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    0 0 Отговор
    Банята е едва 3 кв м . Леле мале моята е 1,50 м на 1,50 м равно на 2,25 кв м.
  • 6 Деница

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "ХилядитеЗаНищо":

    Всъшност тези 3000Е/кв.м. са за проектиране и изпълнение. Ако смятате, че е лесно да се измисли на това никаквото простронство всичко, което са успели да направят и да се изработи всичко по поръчка, защото готови елементи няма в случая, много бъркате. Полезната площ на този проект е чудесно проектирана и усвоена, и е повече от това, което студент в Париж може да намери в повечето случаи. При наемните нива в района за 3-4 години ще бъде възвърната инвестицията.

    Коментиран от #7

  • 7 ТурдноЕзаЛеваци

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Деница":

    И аз това казвах ... когато човек сметне, че е трудно да реже дъски "по негов размер" ... значи сме ударили дъното и вадим по 3000 евро на квадрат за да ни дойде "майстор" да ни нареже 5 дъски и да ни сглоби "мебели". "Мебелите" нали ги виждаме изрязани дъски и виждаме колко са мръсни плочвките в банята. Голяма ремонт е паднало за тази сума - ще знаете ) 4 етажа по 25 квардата ... приятно проектиране е паднало за 300 000 евро на вече построена сграда :) Аман от хора като вас, дето си мислят, че всичко струва по-скъпо от златото )