Last news in Fakti

10 Октомври, 2019 06:21 5 073 7

Военни разпродадоха апетитни имоти

  • имоти-
  • военни-
  • разпродажба

Общата им площ е 150 декара

Първите победители в търговете в голямата разпродажба на имоти, собственост на Министерството на отбраната, бяха обявени. От МО обявиха търговете за 17 имота в цялата страна, като големината им варира от 3 до 1124 декара, а началните тръжни цени започват от 37 500 лева и стигат до 2,5 млн.лв.

Първите трима победители са за трите терена край Пловдив, които са част от индустриалните зони на общините, припомня Trafficnews. Два от имотите се намират в местността „Капсида”, община Куклен, където се намира новата Промишлена-търговска зона – източно от град Куклен като свършва след землището на общината. Другият бе в село Караджово, община Садово. Всичките имоти са вписани като с отпаднала необходимост за армията.

Най-големият от трите имота бе край Куклен с площ от 115 дка, като началната му тръжна цена бе 265 310 лева, а стъпката за наддаване е 6000 лева. Победителят в този търг със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов е фирмата „Агро Търговия” ООД с управители Пламен Панчев и Илиан Лангаров.

Фирмата, въпреки че притежава 5000 лева капитал, е била обявена за победител с предложението от 829 072 лева за апетитния имот. По закон тези сделки не се облагат с ДДС.

Последната промяна на фирмата е от юни тази година. Собствениците на капитала са три физически и едно юридическо лице. Освен като управител Пламен Панчев, който е изпълнителен директор на „Сиенит Холдинг” АД, е вписан и като съдружник с 23,74% дяла. Точно толкова притежава друг акционер в „Сиенит” – Валентин Кънчев. Инвестиционният фонд „Индъстри Дивелъпмънт холдинг” притежава 47,48% процента от дяловете в компанията. Четвъртият акционер е инвестиционният посредник Апостол Апостолов с 5,04%, който би имал решаващия глас при спор между основните акционери.

Другият имот в местността „Капсида” е голям около 16 дка, като началната му цена бе 37 600 лева. Победителят в този търг е фирмата „Лъч Трейд” с управител Лъчезар Гроздев, който ще трябва заплати на МО 256 840 лева. Едноличен собственик на капитала е Ботьо Солаков, а дейността на фирмата, описана в Търговския регистър, на практика е всичко, което не е забранено в закона.

Двата терена са със статут не земеделска земя, като няма сгради по тях. Третият приключил търг в за имот от 16,5 дка в землището на село Караджово, община Садово. Върху имота има 11 сгради с общо РЗП от 3 415 кв.м, като статутът на имота е за производствена база. Победителят е фирма „Маримпекс” със собственик Захар Маргало. Цената, която ще заплати бизнесмена за терена е от 212 хил. лева.

Трите най-скъпи имоти, които се продават от МО, но все още не са обявени победители в търговете, се намират във Варна, Пазарджишко и Ловешко. В морската столица имотът е от 84 дка, а цената му е 1,95 млн. лева със стъпка за наддаване 840 лева.

В Пазарджишка област до село Черногорово е най-скъпият имот – голям е 1056 дка, а началната му цена е 2,5 млн. лева. Най-големият пък е в село Слатина, Ловешко – парцел от 1142 дка с начална цена от 1,9 млн. лева.

Сред най-атрактивните имоти са близо 20 декара в Созопол, на метри от плажа. Цената му започва от 466 хил. лева, а стъпката за надаване е 6000 лева. До края на годината се очаква да бъдат пуснати още търгове за апетитни имоти в цялата страна сред тях са 60 дка в квартал Гладно поле в Пловдив, където кметът Иван Тотев искаше да изгражда втори градски център .

Тотев влезе дори в конфликт с министъра на отбраната Красимир Каракачанов, като заяви, че няма да позволи жилищни гета в зоната. От своя страна лидерът на ВМРО каза, че времето на подаръците от Българската армия е свършило.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пишман Воевода

    23 3 Отговор
    Мен никой кене моа ме спре. Ке продам сита военна земля, да не мое краде следващио министар, не зарад друго.
  • 2 Жил Висенте

    28 2 Отговор
    Шкембето войвода да влиза в затвора доживотен затвор без право на свинско месо с картофи и топено сирене.
  • 3 Шкембе воевода имотен бос

    26 1 Отговор
    Тъйййй нещо друго за продан освен паспорти излезна от кога го чакам този момент
  • 4 Рошко

    10 9 Отговор
    Военните разпродадоха апетитни имоти, имат разпродават
  • 5 Каракачанов

    22 1 Отговор
    Ох котьоо, 10% комисионаа си чакам
  • 6 държава разграден двор

    6 6 Отговор
    След като червените генерали разпродадоха цялото имущество на армията преди години, сега идва ред и на имотите.
  • 7 волен ни каза вече

    8 1 Отговор
    Добре че е Волен да ни отвори очите преди медиите!