Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 11:11 2 615 1

Тук не бързат с узаконяването на незаконни постройки

  • черна гора-
  • узаконяване-
  • имоти-
  • незаконно строителство

Черна гора досега е спечелила 1.14 млн. EUR от такси

Тук не бързат с узаконяването на незаконни постройки - 1
Снимка: Shutterstock

Кампанията за легализиране на незаконните постройки в Черна гора приключи на 15 юли 2018 г. Тогава беше крайният срок, в който можеха да се подават заявления за легализиране на незаконно построените имоти. Общият им брой е 51 000, но до момента – повече от година по-късно, властите са обработили 30 000 от тях, а одобрени за узаконяване са едва 643 молби. 3800 от заявленията не са одобрени, тъй като са налице проблеми със статута на земята, както и с несъответствие устройствените планове. Други 24 000 от молбите не са одобрени, тъй като липсват някои от документите.

Близо 2400 от заявленията са подадени след изтичането на срока и поради това няма да бъдат разгледани.

В някои райони всички подадени молби са разгледани. Сред тях са Котор, Колашин, Плевл, Бяло Поле и Петница.

Най-много пари от такси за узаконяване са събрани в Бяло Поле, Будва и Тиват. От въпросната процедура държавата е спечелила 1.14 млн. EUR.

Властите възнамеряват да предоставят още една възможност на населението да легализира незаконните имоти, с които разполага. Окончателното решение ще бъде взето през 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    ТОВА МЯСТО Е УНИКАЛНО КРАСИВО