Last news in Fakti

17 Октомври, 2019 06:21 3 237 3

Промениха статута на редица имоти

  • правителство-
  • статут-
  • имоти-
  • промяна

Община купува част от имот от "Български пощи"

Промениха статута на редица имоти - 1
Снимка: Shutterstock

С решение на Министерския съвет три имота - публична държавна собственост, предоставени за управление на ведомството, стават частна държавна собственост. Те представляват самостоятелни обекти в сграда на ул. „Рокфелер“ 50 в Петрич и са с площ съответно 112,35 кв. м, 181,13 кв. м и 82 кв. м, заедно със съответните идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж. Имотите са с отпаднала необходимост за МВР, не се ползват за публични функции и е заявен интерес за закупуването им. Промяната в статута им ще позволи извършването на разпоредителни сделки с тях.

Имот - публична държавна собственост, предоставен за управление на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, се обявява за имот - частна държавна собственост. Имотът се намира в област Стара Загора, община Гълъбово, гр. Гълъбово и представлява урегулиран поземлен имот с площ 967 кв.м. Промяната на статута на имота ще даде възможност за извършване на разпоредителни сделки с него, при което компанията ще реализира приходи, необходими за подобряване на нейното финансово състояние.

„Български пощи“ ЕАД ще продадат своя дял (6,7%) в недвижим имот в Правец. Съсобственикът на сградата - общинската администрация в града, е проявил интерес към купуване на дела на пощенския оператор. Продажбата ще бъде извършена чрез пряко договаряне по цена, не по-ниска от определената от независим оценител.

Променя се предназначението на поземлен имот в горска територия – публична държавна собственост, необходим за „Обект Лопово“. Той се намира в с. Коларово, Община Петрич, Област Благоевград, с площ 5 162 кв. м. Имотът е свързан с националната сигурност и отбраната на страната и е в обхвата на дейност на „Югозападно държавно предприятие“.

По предложение на Междуведомствения съвет за управление на отнетото имущество Министерският съвет възложи на Националната агенция за приходите да осъществи съответните правни и фактически действия и да продаде по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс имущество, отнето в полза на държавата, с влезли в сила съдебни решения по два случая.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво на ГЕРБ

    10 1 Отговор
    В цяла България за последните 10 години се разпродадоха имоти и земеделска земя за жълти стотинки. Това не го е имало при никое друго правителство. Вън ГЕРБ
  • 2 Крум

    4 0 Отговор
    И НАГЛИТЕ БОКЛУЦИ продължават да действат, а народа сладко спи.
  • 3 Оня с рикията

    4 0 Отговор
    Абре, тия се насраха да променят статута на имоти през последните шест или седем месеца. Кой знае колко кинти са прибрали от заинтересованите от тази смяна на статута?