17 Октомври, 2019 14:37 2 253 5

Държава не дава гражданство срещу имоти

  • малайзия-
  • жилища-
  • цени-
  • продажба

Малайзия няма да прилага програмата „Златна виза“

Държава не дава гражданство срещу имоти - 1

Властите в Малайзия решиха да коригират минималния праг за покупка на жилище от чужденци от 238 640 USD на 143 180 USD. Причината за подобна „щедрост“ е необходимостта от разпродажба на голямо количество апартаменти. Чуждестранните инвеститори обаче няма да получат срещу това, че притежават собственост малайзийско гражданство. Друго ограничение е, че ще могат да използват купените недвижимости изключително и само в качеството им на ваканционни имоти.

„Все още на пазара се наблюдава свръх предлагане, поради което търпим загуби. Целта ни е да се отървем от излишните запаси, след което отново да повишим цената на жилищата. Сега основното за нас е да стимулираме продажбите“, казва премиерът на Малайзия Махатхир Мохамад.

Министърът на жилищното строителство и местното самоуправление Зураид Камарудин, казва, че свръх предлагането и цените са различни за отделните региони на страната. Поради това всеки малайзийски щат има право сам да определя минимални цени. Така например, за Пенанга той е 715 900 USD за частни жилища и 238 640 USD за жилища, които са на инвестиционни фондове, докато на континенталната част минимумът е 238 640 USD за къщи и 119 320 USD за апартаменти.

Под 10% от сделките с жилища сключени през последната година са с чужденци. Основната част са от Сингапур. Напоследък нараства активността от страна на китайци, индонезийци, японци и корейци.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    3 2 Отговор
    Малайзия
  • 2 Сандокан

    1 1 Отговор
    Разбрах защо ще падат цените в София. Ще вдигат данъците и спекулантите ще продават.Демек ниски ценитени.
  • 3 чалма тв

    1 2 Отговор
    да пратят там всички чалми и шалвари,които бягат за социални помощи в Европа и се пишат имигранти..но са истински мързели, по мързеливи от ленивеца.
  • 4 нали

    0 2 Отговор
    Тъкмо се бях запътил натам...
  • 5 Порно

    0 1 Отговор
    В Малайзия от Нова година ще наказуемо , ако спиш в едно жилище с жена , която не ти е съпруга. Ама като са решили да са правоверни мюслита , прав им път.