21 Октомври, 2019 06:21 8 615 7

Богатство, за което собствениците не подозират

  • великобритания-
  • жилища-
  • собственост-
  • възраст

Свободни стаи на стойност 65.5 млн. USD

Богатство, за което собствениците не подозират - 1
Снимка: Shutterstock

Британците над 50-годишна възраст не използват свободни помещения в жилищата и къщите си на обща стойност 65.5 млн. EUR. Изчисленията са при средна цена на апартамент 318 270 EUR и квадратен метър 1920 EUR, соча данните на изследване проведено от компанията Equity Release Supermarket.

След като децата пораснат и напуснат родния дом средно в едно жилище остават необитаеми две стаи. 40% от собствениците заявяват, че домовете са им опустели, след като потомците им са и напуснали. Изследването сочи, че три години след като стаите са били необитаеми собствениците решават да си преустроят във фитнес, кабинет или дори занаятчийска стая, за която винаги са мечтали.

Близо 40% от британците на възраст над 50 години мечтаят да пътешестват и харчат спестяванията си за почивка. Половината от запитаните казват, че се безпокоят за бъдещата си финансова сигурност.

На практика хората на възраст над 50 години, които са собственици на имоти, дори не подозират с какво богатство разполагат. За да облекчат финансовото си положение, те могат да използват емисия акции за празните помещения.

Средно бритнците на възраст над 50 години имат спестени 21 000 EUR. При 1/3 от анкетираните тази сума обаче е под 8700 EUR. Всеки 10-ти британец иска по-рано да излезе в пенсия, а 15% обмислят продажбата на имот, за да могат да са финансово спокойни. Едва 12% разглеждат възможността да печелят от собствеността си с цел стабилизиране на финансовото си положение.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да ве

    63 5 Отговор
    Миленче, не мисли за ингилизите те ще се оправят ,пишете за нашите пенсионери те как изкарват с пенсията си до края на месеца, или темата е неудобна за някого и не се пише по нея ?!
  • 2 ?!??

    6 9 Отговор
    От българи друго знаем, които са на острова.. Кога навършат 80 години отиват в домове старчески, за да отстъпят къщи на.. Работили са, носили са нот. заверено.. и в старчески домове посещавали, много китайци в старчески.. в лондон, а преди време, може би 8 години са молили да си продадат стари къщи, но отказвали, от заможните...
  • 3 Гладен пенсионер.

    13 2 Отговор
    Брейййй че хубаво било в Англията ???
  • 4 АМИ ХУБАВО АМА МНОГО "КРАТКА" СТАТИЯ

    16 1 Отговор
    ЗА ТЕЗИ МЕКОТЕЛИ СТЕ НАПИСАЛИ...ТРЯБВА ДА Е ПОНЕ "ДВА ПЪТИ ПО- ДЪЛГА..ДА НИ ОБЯСНЯВАТЕ КАКВО И КАК СЕ СЛУЧВА В ЕДНА ПРОТИВНА ДЪРЖАВА ЗА КОЯТО ВСИЧКИ ДРУГИ СА НИЩОЖЕСТВА И РАСИСТИ И ВИДИТЕ ЛИ САМО ТЕ СА НАЙ-ВЕЛИКИТЕ..КАКВО ГИ ИНТЕРЕСУВА ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ ЗА ТЕЗИ ДВУЛИЧНИ СЪЩЕСТВА ОТ НЯКАКЪВ ОСТРОВ..НЕ ИЗПОЛЗАЙТЕ ИНЕРЦИЯТА ОТ МИНАЛАТА СЕДМИЦА ЗА ДА ДРАСКАТЕ ЗА ТЕЗИ БОЛНИ МОЗЪЦИ ОТ НАЙ-ГНУСНАТА И ОТВРАТИТЕЛНА НАЦИЯ НА СВЕТА..
  • 5 гост

    25 0 Отговор
    "те могат да използват емисия акции за празните помещения" - нещо превода куца, а? Ама трудно е като не разбираш ...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Седящия Бизон

    0 3 Отговор
    Кралица Елисавета води ЮК към светлото бъдеще, а кой води към светлото бъдеще България ? Питам аз.