Last news in Fakti

20 Октомври, 2019 20:36 5 315 13

Най-пренаселените градове в света

  • туристи-
  • градове-
  • пренаселени

В ТОП 5 влизат два испански града

Най-пренаселените градове в света - 1
Снимки: Shutterstock

Класацията е направена от пътническата и застрахователна агенция Columbus Direct. Тя е изчислила на база колко души минават на ден на 1 кв. миля (2.59 кв.км).

1.Ocтpoв Πyĸeт, Taйлaнд

Средно екзотичната дестинация се посещава от 25 452 души на ден, което прави 9.29 милиона на година. На квадратна миля се падат по 5090 туристи. Не само отличния плаж, но и кулинарните изкушения, които се предлагат там, привличат туристи от цял свят. Цените на стоките също са повод да се посети Пукет, тъй като са доста под средните.

Най-пренаселените градове в света

2. Πaлмa дe Maйopĸa, Испания

Тук на квадратна миля на ден се падат по 2918 туристи, което превръща острова в един от най-развитите средиземноморски центрове. Дестинацията привлича с факта, че може да задоволи всеки вкус. Комфортът на хотелите е известен по цял свят, както и високо качество на обслужване в тях. Плажовете са кристално чисти, а забавленията са безброй. Вкусната храна също е сред едно от основните предимства на острова.

Най-пренаселените градове в света

3. Πaтaя, Taйлaнд

На квадратна мисля дневно преминават 2762 туристи. Туристическата индустрия тук залата на забавленията. Цялата крайбрежна ивица е плаж, независимо, че водата е доста мътна. На разположение на пътуващите са 250 хотела, както и над 400 къщи за гости. Водните паркове с атракциони са два и са разположени при хотелите Раttауа Раrk и Сеntаrа Grаnd Міrаgе. Има и зooпapĸ oт oтĸpит тип – Кhао Кhео, тигpoви зooпapĸ – Cиpaчa и дeлфинapиyм – Раttауа Dоlрhіnѕ.

Най-пренаселените градове в света

4. Πapиж, Фpaнция

В столицата на любовта на ден на квадратна миля се падат 1174 туристи. Тя привлича чужденци най-вече с многобройните си паметници на културата, които са с водещо световно значение. Париж има 173 музея. На година през френската столица преминават 45 млн. туристи, като от тях 60% са чужденци.

Най-пренаселените градове в света

5. Бapceлoнa, Испания

На квадратна миля на ден през испанския град минават 605 туристи. Каталунската столица е оживен морски град с безценно културно-историческо наследство със зашеметяваща архитектура. Спокоен град с мек климат, красиви плажове и вкусна храна.

Най-пренаселените градове в света


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    24 3 Отговор
    Какво е това преселен град?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Последния софиянец

    21 3 Отговор
    Авторката да си пусне телевизора, да види колко ,, спокоен,, град е Барселона.
  • 3 Последния софиянец

    37 5 Отговор

    До коментар #1 от "999":

    Значи градове с най много селяни. Номер шест е София.

    Коментиран от #6

  • 4 Йозеф

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "999":

    Това е мъката на собственика, че няма грамотен персонал.
  • 5 Данъкоплатец

    17 0 Отговор
    Пловдив е най пренаселяния "катун" в България заради "дълновидна" и подкупна местна администрация.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Порно

    7 0 Отговор
    Преселен означава , че някой е живял в място А и се е преместил в място Б. Тъпо
  • 8 Чичо

    9 1 Отговор
    Цените на о-в Пукет не са под средните, а доста над тях. Информацията ми е от първа ръка.
  • 9 ейт Инч Х.й

    9 2 Отговор
    Моля новини от сайтовете отвъд Ламанша да ги оставите на онези с десните волани, инчове и надуваеми жени. Ние си имаме пренаселени квартали и в София!
  • 10 056

    4 1 Отговор
    Не знам за ''най-пренаселен''-ите градове, но Бургас е най-презастроен. Т.е толкава застроен, че не може да се диша вече. Квартална уличка преди, с къщи на по един-два етажа, сега е застроена с кооперации по 8 етажа и прилича на тунел. За жилищните комплекси да не говорим - там всяко ъгълче се застрои, че започнаха и в парк ''Славейков''. То бива да се строи, но вече е нетърпимо почти навсякъде в града.

    Коментиран от #11

  • 11 от София

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "056":

    спокойно, свиквай. Вече навсякъде е така, селяните обичат да се нагъчкат в новото строителство и да паркират на тротоара. Когато тротоарът е вече зает, другото любимо място им е в калта. После майките слагат силикона, марковте парцали от олх-а и почват да сноват между близката градинка, еконта и фитнеса....мила родна картинка
  • 12 Радо

    7 3 Отговор
    А градът с най-много селяндури на квадратна миля според мен е София.
  • 13 Първо място

    4 1 Отговор
    София