Last news in Fakti

26 Октомври, 2019 09:33 4 452 10

Превръщат нацистки бункер в луксозен хотел

  • хамбург-
  • германия-
  • бункер-
  • хотел-
  • нацисти

В него ще има бар, кафене и ресторант

През 2021 г. в Хамбург ще отвори врати луксозен хотел. На пръв поглед нищо интересно. Въпросният комплекс, обаче ще бъде разположен в бивш … нацистки бункер. Архитектурата на 5-етжната постройка, под формата на пирамида, е на испанското бюро NH Hotel Group. Един от най-привлекателните елементи ще бъде градината на покрива, от която ще се разкрива панорамна гледка към концертната зала Elbphilharmonie. Цялата сграда ще бъде опасана от богато озеленен път.

Бункерът, известен като Flakturm IV Hochbunker (високия бункер), е бил един от най-големите в Хамбург. Построен от военнопленници през 1942 г. само за 300 дни. Основната му цел е била да защитава населението от въздушни атаки. Сградата е била с капацитет да приюти 18 000 души, но по време на въздушните бомбардировки през 1943 г. в него са се укрили 25 000 души.

Бункерът е направен с много широк вход, за да могат майки с детски колички да влизат безпрепятствено в него. Дебелината на стените достига до 3.5 метра. Вътре помещението е 75 дълго и 35 метра високо.

След войната властите са планирали да разрушат бункера, но бункерът е оцелял и се е превърнал в една от забележителностите на града. Тук често свирят музиканти, на територията му има няколко нощни клуба, а също така и кът за художници и музиканти.

Превръщат нацистки бункер в луксозен хотел


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    40 7 Отговор
    Идеята е супер, у нас щяха да го взривяват 400 дни (ако вземем мавзолея за пример), понеже щеше да е останка от "срамно" минало.... Всички държави си пазят историята, само наш Ганьо го е срам, все гледа да се боядиса според деня. Да не говорим, че за 30 години е построил 1% от това, което е построено за 45 години от лошите "комунисти" (те са комунисти колкото и после станаха демократи - бандити са си, в нищо не вярват, освен в максималните кражби), хем комунистите нямаха еврофондове. Представете си без еврофондове, от които по-голямата част се краде, какво читаво щеше да има днес у нас....

    Коментиран от #8

  • 2 Брат ми

    10 2 Отговор
    Ще си купя акции.
  • 3 Ал та фанах Атаопънах

    9 0 Отговор
    Да намерят още бункери и да ги продават като апартаменти. Ще се изкупят като топъл хляб.
  • 4 Помахай на младия мъш..!

    7 0 Отговор
    Не се и съмнявам, че ще направят нещо много добро, за да имат полза от това..!
  • 5 гост

    7 1 Отговор
    Според мен най-глупавото нещо е да оставяш построените стари сгради да се рушат и обезлюдяват, а да строиш евтини конструкции от газобетон, метал и гипсокартон. На много места има какви ли не сгради-призраци, а в същото време се застрояват зелени площи. Както се вижда е постижимо, стига да има идея и инженерен капацитет за това.
  • 6 Телефончето, бункера и съсетката...!

    1 0 Отговор
    Да направиш някого.,, затворник,, заради собствените си,, старчески,, страсти, да обикаляш света, сигурно и там ще отиде, ако е ,, жива,,...да, види и ,, омърси,, и него и всичко до което се докосне....!
  • 7 Диди

    3 1 Отговор
    Като го построят,ще го посетя.
  • 8 Гост

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бачо Киро":

    Това за построеното от комунистическият режим са митове и легенди. Виж колко хиляди предприятия са национализирани през 40-те години (български, немски, унгарски .....). Това което е построено е без особена икономическа логика - за справка Плама, Кремиковци, Химко и един куп други. А когато спряха дотациите от "братския" съветски народ истината лъсна в пълна степен.

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Плама и Кремиковци са без икономическа изгода брачет ти или си петокласник избягал от час или си луд
  • 10 Ivan

    1 2 Отговор
    Да вземат да затворят Корнелия там, за да спре да губи избори. Без луксове, само бетон за нея и чугунените глави в партийкатя и