29 Октомври, 2019 12:56 11 749 3

Новата перла на Черна гора (СНИМКИ)

  • черна гора-
  • хотел-
  • инвестиции

Новият петзвезден хотел ще струва 20 млн. EUR

Лично премиерът на Черна гора Душко Маркович направи „първа копка” на новия хотел Durmitor в Жабляк. Инвестицията е на стойност 20 млн. EUR. Комплексът трябва да отвори врати през месец май 2022 г. Градът се намира в северната част на страната в планинска местност с надморска височина 1456 метра, което го превръща в най-високо разположеното селище на Балканския полуостров.

„Обещахме че ще развиваме всички региони на Черна гора. Целта е не само южната и централната част да е популярна туристическа дестинация, но също така и северната”, каза Маркович.

Инвеститор е Adriatic Properties, чийто собственик е бизнесменът с гръцки произход Петрос Статис. Разрешенията за строителството на хотелския комплекс са издадени от черногорските общински и държавни органи на предприемача още през 2018 г. Новият комплекс ще бъде разположен на мястото на сегашния Frog Hotel Durmitor, който Статис е купил през 2016 г за сумата от 650 000 EUR, 10 пъти под първоначалната стойност. Това не е първата голяма инвестиция на Adriatic Properties в Черна гора. Компанията е собственик на луксозния хотелски комплекс Aman Sveti Stefan, хотелът Kraljičina plaža в Милочере, както и Maestral Resort & Casino в курортното селище Пръжно. Компанията е арендатор и на няколко плажа на ривиерата в Будва, които се смятат за най-красивите на крайбрежието.

Новият хотел Durmitor ще бъде разположен на мястото на едноименен комплекс с бунгала. Плановете за промяна разделиха местната общественост на два противоположни лагера. Част от гражданите смятат, че обектът трябва да запази сегашния си вид като културна забележителност на района. Други предпочитат да има нов комплекс.

Новият хотел ще е 5-звезден. Ще разполага със 70 стаи със 150 легла. На разположение на гостите ще има два ресторанта, детски клуб, открит и закрит басейн, конферента зала и SPA център. В хотела ще работят между 80 и 120 служители, като приоритет ще бъде даден на местното население.

Новата перла на Черна гора (СНИМКИ)

Новата перла на Черна гора (СНИМКИ)

Новата перла на Черна гора (СНИМКИ)

Новата перла на Черна гора (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    34 3 Отговор
    Ние имаме "къщи за гости" които са по-скъпи! Назад сте Черна гора!
  • 2 сра

    20 2 Отговор
    "Грaдът ce нaмирa в ceвeрнaтa чacт нa cтрaнaтa в плaнинcкa мecтнocт c нaдмoрcкa виcoчинa 1456 мeтрa, кoeтo гo прeвръщa в нaй-виcoкo рaзпoлoжeнoтo ceлищe нa Бaлкaнcкия пoлуocтрoв."
    Да бе да, пиша ви 2 по география. За справка, само в БГ имаме доста селища на по-висока надморска височина: с. Чамла, Смолянско (1620 м), с. Манастир, Пловдивско (от 1460 м до 1600 м) и т.н.
  • 3 simo

    8 2 Отговор
    пост-социалистически 'капитализъм' ...като у нас хотелчета етини жени алкохол...и премиера го открива...и най-веоятно и е съсобственик...ама това не е икономика драги ми комунисти...