Last news in Fakti

14 Ноември, 2019 15:21 1 205 1

Най-съвременни ГИС решения в сферата на енергетиката

  • гис-
  • награди-
  • йовев-
  • кадастър-
  • геодезия

Наградата връчи заместник-министърът на МРРБ инж. Йовев

Най-съвременни ГИС решения в сферата на енергетиката - 1
Снимка: М. Богданова ©

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев връчи награда за „Дългогодишен принос в използване на най-съвременни ГИС решения за ефективно управление в сферата на енергетиката в България“. Призът получи Министерството на енергетиката, в категория „Държавна администрация“, на церемония, организирана от ЕСРИ България.

„Геопространствените данни са едни от най-актуалните приложения в момента, стимулиращи икономиката и улесняващи работата и живота на хората“, каза на церемонията заместник-министър Йовев. „Тези данни са най-прогресивната част в съвременното развитие на науката и наша задача е да ги развиваме, за да удовлетворяваме непрекъснато нарастващите нужди от геопространствена информация, както на държавната и местната власт, така и на гражданите и бизнеса“, подчерта още Йовев.

„Убедени в необходимостта от ГИС базирана информация, трябва да обединим усилия и да я надграждаме с мисъл за следващите поколения“, заключи заместник-регионалният министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол2

    0 0 Отговор
    Тоя районния кмвт, дет искал да изкупува зелените площи, ще му кажа, че спококно може да предлага 2 € м², щото толкова е в прованса, а ако алчните реститути искат повече, да вземат да си платят подобренията, щото га софето е било село е нямало метро