Last news in Fakti

21 Ноември, 2019 16:43 1 560 5

Строят социални жилища

  • свищов-
  • социални жилища-
  • изграждане

В Свищов ще бъдат изградени 27 броя

Община Свищов е кандидатствала за финансиране по ОП „Региони в растеж”, благодарение на което в крайдунавския град ще бъдат изградени 27 социални жилища. Целта е строителство на съвременни имоти, където да бъдат настанени уязвими и необлагодетелствани групи и разработване на устойчив интегриран модел за повишаване на жизнения стандарт на хората от тези групи, с цел социалното им приобщаване, обяснява кметът на Свищов Генчо Генчев.

Те ще се намират на ул. „Черни връх”. Съществуващата сграда ще бъде основно ремонтирана, с мерки за енергийна ефективност, а прилежащите терени – облагородени.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    10 0 Отговор
    Къщи за ромите?
  • 4 Балканец

    6 1 Отговор
    Демек, ще превърнат града в бежански лагер.
  • 5 гост

    6 0 Отговор
    Селата пустеят, никой не се замисля за удобна връзка с града и оттам повишаване на интереса към имотите там, не се стимулира това да се живее на село, а за сметка на това ще налеят много милиони в някоя грозотия от итонг и бетон, макар че има толкова много пустеещи сгради. Само че от проекти и ново строителство пада голям процент, лесно се изпълнява и лесно се усвоят парите за наши фирми с допотопна архитектура и изпълнение. Няма инженерна мисъл.